San Quirico d'Orcia, en Toscana opplevelse for alle sanser.

StilLheten brytes av hanegal, kurring fra duene og lave hvin fra svaler som seiler rundt. Den rene morgenluften dufter av nybakt brød, kake, kaffe og lavendel.

du har valget.

Bli med på dagens vandring eller velg å slappe av ved svømmebassenget med å lese en bok, nyte utsikten og lytte til fuglesangen. Eller du kan ta en rusletur til en av landsbyens plasser.

 

 

Steintrapp

Vandring til Pienza.

 

 

Nærhet til historiske landsbyer som vi vandrer til, blant annet Pienza, Bagno Vignoni og Montepulciano, blir en del av vårt felles eventyr. En historie som starter i «vår» landsby San Quirico d'Orcia, som ligger i dalen med samme navn, Val d'Orcia og står på UNESCOs verdensarvliste.

San Quirico d'Orcia har aner tilbake til 700-tallet med en bymur fra middelalderen som favner rundt byen med små piazzaer. Plasser hvor vi møter innbyggere og pilgrimer som skåler med godt drikke og praten går mellom oss alle.

 

Steintrapp

 

Valget er ditt.

Vandring - Naturlig Styrke - Smidighet - Pust - En time hver dag for deg som elsker å «gogge» / løpe - Olivenoljesmaking - Vinsmaking - Smaking av Pecorino oster – Gode Måltider & God Vin - Historie

Vi lover dere en spennende uke som passer alle «former og aldre».

Hver dag er et eventyr. For deg som vil være med på «treningen» skjer det ute, under blå himmel.

Kropp og sinn vil bli trent i fellesskap med andre kvinner (og menn), sammen med trener og coach Vibeke B. Bjerg og Aage H Winger, som er med som vandringsskaper, guide og vinkjenner.

Vårt hotell, Palazzuolo, er perfekt for alle våre vandringer.

Vibeke og Aage tilpasser våre turer, til «former & form», med hensyn til lengde og hurtighet.

 

Vårt hotell, Palazzuolo, er perfekt for alle våre vandringer.

 

Vårt hotell, Palazzuolo, er perfekt for alle våre vandringer.

Vibeke og Aage tilpasser våre turer, til «former & form», med hensyn til lengde og hurtighet.

De store forskjellene ligger i de små detaljene

Du kan være lite eller godt trent – alder betyr ingenting, da vi tilpasser nivået.

Du velger om du vil være med på alle øktene eller bare et utvalg.

Det vil være to aktivitetsøkter, og coaching hver dag.

Maten er kortreist, enkel og nydelig. Områdets gode viner, skal vi lære mer om på vinsmaking.

 

Montepulciano, Pienza og Bagno Vignoni.

 

Vi gleder oss til sammen med dere, å oppleve Montepulciano, Pienza, Montalcino og Bagno Vignoni.

Montepulciano er en by med historie fra etruskernes tid ca 300 f.K., middalderen og renessansen. 

Montepulciano ligger på en kalkstenshøyde øst i Siena, og er omringet av gamle bymurer.  Dette vil vi se når vi ankommer med bussen fra San Quirico, en tur på ca 35 minutter.

Området har lange tradisjoner for produksjon av rødvin av høy kvalitet (Vino Nobile di Montepulciano, en gang kjent som verdens beste vin). Den skal vi smake, sammen med olivenolje, salsiccie pølse og pecorino-oster. Byen har gode håndverktradisjoner, blant annet innen lærarbeid.

Caffeè Poliziano åpnet i 1868 og er bygget i Art Nouveau design. Kafèen har en unik utsikt over store deler av Toscana, Monte Amiata, det høyeste fjellet 1.738 moh, og Trasimenosjøen, den største innsjøen på den italienske halvøya. Alt dette mens du drikker en kaffe og spiser is & kake.

Ved lunsjtid skal vi på vinsmaking hos «Gattavecchi», i et lokale som var en gammel kirke fra år 1200, herlig. Vino Nobile di Montepulciano, ung, modnet og reserve serveres i kombinasjon med ost og brød med en deilig olivenolje som vil gi oss mersmak. Vingården, «Gattavecchi» drives av en familie i mange generasjoner og du kan glede deg over å være deres gjest, dog betalende.

Etter vinsmakingen går vi en «liten» vandring til piknik hos Cugusi, kåret til verdens beste ysteri/produsent av Pecorino ost, hvor vi smaker ulike oster, salsiccie, vann og vin.

 

Spa i det fri, Bagno Vignoni Terme.

 

En vandring til renessanselandsbyen Pienza med duft av Pecorino osten

vandringen til Pienza går vi i et herlig terreng med bølgende åser, hvor vi opplever ruiner, brønner, gamle hus og det berømte kapellet til Madonna di Vitaleta. Et kapell som ligger litt avsides og blir med deg i dine minner. 

I følge tradisjonen, på punktet hvor kapellet står, viste Maria seg for gjeterne.

Diskresjon, harmoni, delikat og stillhet. Dette er ordene som best beskriver kapellet og vår vandring. Landskapet har en ro, som om det var et naturlig element, er poetisk og rolig, fantasifullt, formet av lys og skygger, og av fargene som skifter hver time og med været.

Pienza var tidligere en fattig landsby med navn Corsignano. En av innbyggerne ble senere Pave Pius II og da ble landsbyen oppgradert og utbygget til sin nåværende form, år 1459-1462, og kalt Pienza. Området rundt ble dyrket mark og beitemark for sauer og kyr. Sauemelken gav opphav til Pecorino osten, som er verdenskjent. Første uke i september hvert år har de en Pecorino festival med bl a ostetrilling på torget.

Lunsjen vår blir inntatt på en av byens beste restauranter, bare å stille seg i kø. Et skilt viser «no pasta - no pizza - no Coca-Cola light - no cappuccino - no internet - vino Si - fretta no (dvs ikke hurtigmat”).

Om ventetiden blir for lang, står det en flaske rødvin og en hvitvin med glass til de ventende gjestene, for å forkorte ventetiden.

Etter maten blir det fri tur rundt i Pienza før vi tar på sekkene og vandrer gjennom det bølgende landskapet tilbake til San Quirico d`Orcia. Føler du at du ønsker å ta bussen tilbake til San Quirico d'Orcia, er du velkommen til det.

 

 

Druer

Druer 

 

Solsikke

Solsikker

 

 

VARIGHET OG BETINGELSER FOR REISEN / DETTE ER INKLUDERT I PRISEN:

7 overnattinger

To reiseledere som snakker norsk og italiensk, som er meget godt kjent i området

Flybillett: t/r Oslo - Firenze

Transport: t/r Firenze flyplass til hotell

Maks deltakere: 16 personer

All overnatting i tomannsrom

MÅLTIDER

Frokost

6 pikniker/lunsj med ¼ l vin og ½ l vann

6 middager med ¼ l vin og ½ l vann

Lunsj og middag er laget av kortreiste råvarer og det serveres lokale viner. Måltidene består vanligvis av to til fire retter.

ARRANGEMENT

Olivenoljesmaking

Tur til Montepulciano

Vinsmaking

Ostesmaking

DAGSPROGRAMMET

«Enkelt» FØRfrokost med frukt & drikke for deg som skal være med på «gogge»/løpe treningen.

Oppvåkning: En liten time med: Naturlig Smidighet, beveglighet & Styrke 

Frokost

Vandring

Lunsj

Etter lunsjen er det coaching, veien mot ditt overskudd, delmål og mål

Middag

TILLEGG

Enkeltromstillegg: Kr. 3.500

Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål som gjelder reisen.

Invester i en uke hvor du prioriterer deg selv og skaper et livsoverskudd, glede og etablerer klare mål og nyter NÅET.

Vibeke & Aage

En opplevelse for alle sanser.

Stillheten brytes av hanegal, kurring fra duene og lave hvin fra svaler som seiler rundt. Den rene morgenluften dufter av nybakt brød, kake, kaffe og lavendel.

Det er godt å våkne med et smil og med en forventning og nysgjerrighet på hva en ny dag vil gi.

Roen og sanseopplevelser, som kan nytes i San Quirico d'Orcia.  Byen, som ligger som en vakker perle i bølgelandskapet med åser og koller kledd med pinjetrær, sypresser, olivenlunder og vinranker. Det er utgangspunktet for våre vandringer og nye opplevelser. Et sted hvor vi lever med italienere og deres historie og NÅET.

Frokosten nytes med utsikt over det flotte landskapet som vi ser fra spisesalen eller terrassen.

 

 

 

 

 

 

Du omgis av vakre kirker, nydelig arkitektur, hager og en spektakulær utsikt når du smaker på den lokale pecorino osten, dynket med rosehonning og sipper til distriktets vin.

Den lokale maten laget av de lekreste råvarer, skaper en opplevelse som en «operas akt» med duft, smak og følelser. Vi smaker Toscanas arv, som er laget etter oppskrifter til tippoldemors retter. Vi lever i nået mens vi gleder oss til neste rett. Vi føler at vi er lokale gjester på spisestedet og blir fulgt opp av servitører som elsker sin jobb og er stolt av produktene de serverer

 

 

 

"Treningen" skjer under blå himmel.

 

Kropp og sinn vil bli trent i fellesskap med andre kvinner (og menn), sammen med trener og coach Vibeke B. Bjerg og og Aage H Winger, som er med som vandringsskaper, guide og vinkjenner.

 

Arina, Vibeke og Aage tilpasser våre turer, til «former & form», med hensyn til lengde og hurtighet.

Vibeke og Aage tilpasser våre turer, til «former & form», med hensyn til lengde og hurtighet.

 

Montepulciano

 

Montepulciano med: Vinsmaking, besøk hos Caffeè Poliziano og piknik hos Cugusi 

 

 

Bagno Vignoni Terme - En vandring til et naturspa, som ligger ved elven Ortiva.

For over 2000 år siden koste romerske soldater, legionærer, seg i det varme vannet i Ortiva. Nå er det vår tur.

Vandringen til Bagno Vignoni Terme er unik. Ingen andre steder i Italia finner du det sentrale torget som har et basseng, 49 meter langt og 29 meter bredt, fylt av varme kilder. Piazzaen fra renessansen er bygget rett over den opprinnelige kilden, slik romerne likte det. Ifølge historien, går vi ned bak torget og over klippen, forbi restene av de gamle møllene, hvor vi skal nyte vår formiddagsmat og fotbad. En helt spesiell opplevelse.

 

 

kapellet til Madonna di Vitaleta.

Kapellet til Madonna di Vitaleta. Vandringen til Pienza

En vandring til renessanselandsbyen Pienza med duft av Pecorino osten

 

Druene henger mot den Sienagule jord. Toscana er solfylt, det krever ekstra omsorg for vekster, bladene rundt klasene fjernes ved midtsommer, slik av druene skal få mer sol og modnes bedre, slik at vi en dag skal kunne drikke en nydelig vin.

Vin som er skapt av kjærlighet, tatt vare på som barn og ved hjelp av en kjærlig hånd vokser opp på sin egen måte ut fra sitt utgangspunkt – jordsmonnet.

Kjenn gleden av å få ta del i historien, nyte oliven som stammer fra oliventrær, som er plantet for over 70 år siden eller mer og bestemors håndlagete pasta og vin fra familiens vingård. Dette gjør oss ydmyke og fulle av kjærlighet til menneskene som tar vare på sin historie og skaper med den sin fremtid. Hvert minutt, hvert steg er vi på vei, til å oppleve og la alle sanser få tid til å ta inn nye opplevelser og minner.

Reisen er en fin start og skaper motivasjon, energi og klare målsettinger for et aktivt liv med trening i hverdagen som er tilpasset deg og en klar prosess mot dine delmål og mål.

Vi gleder oss til vår «vandring» med deg!

Aage og Vibeke

De store forskjellene ligger i de små detaljene

Gi oss gjerne din tilbakemelding

Husk å lese Reisevilkår, lover og regler

Last ned PDF

Turen vil avlyses dersom det er under 8 personer som melder seg på og depositumet tilbakebetales. | Ruten kan endres dersom spesielle metrologiske forhold tilsier det. | Oppsatte hotell kan endres. | Dersom flyselskapet endrer tid/rute vil dette medføre endringer. | Det tas ikke ansvar for eventuelle skrivefeil.