Prosecco VANDRINGG

En boblende vandring langs Strada del Prosecco, Valdobbiadene

Dato: 9.-16. juni 

Påmeldings og depositumsfrist: 9.mars

Pris fra: Kr 23.700

Oversikt nederst på siden

Maks: 16 gjester

 

 

Meld deg på reise

En boblende vandring langs Strada del Prosecco e Vini dei Colli Conegliano Valdobbiadene 

Noen få mil, en time rett nord for Venezia finner du byen Conegliano. En by som har gitt navn til Prosecco Conegliano Valdobbiadene, en tørr musserende hvitvin. Herfra og noen få kilometer lenger vest, finner vi de beste Prosecco produsentene langs veien til, i og rundt byen Valdobbiadene. 

Referanser Meld deg på reise

De store forskjellene ligger i de små detaljene

Vi skal oppleve hjertet av regionen, landsbyene Santo Stefano og San Pietro di Barbozza med hovedsenteret Valdobbiadene bare 2-3km unna. Her i de bratte åsene, gjerne mellom 30 og 70 graders helling, produseres de beste Prosecco DOCG. På de flate områdene bl a rundt Conegliano, Susegana og Soligo, produseres Prosecco DOC. 

Provinsen heter Treviso og ligger i Veneto. Vingårdene ligger tett i tett på Strada del Prosecco (Prosecco-veien) eller Colline del Prosecco (Prosecco-bakkene). Ulikt andre vindistrikter i Italia, så skiller Prosecco seg ut ved at de vinranke kledde bakkene er tydelig markerte og bakketoppene er formet som kjegler med vinranker helt opp til toppen.

Vi starter vandringen ca kl 07:30-08:00 da det er svalt og godt å gå og vi er framme til lunsj.

Navn som Bortolomiol, Vedova, Ruggeri, Canevel, Bisol, Valdo, Foss Marei, Merotto, Nani Rizzi, Adami, La Gioiosa, Tordera og Follador er kjente produsenter og Prosecconavn.

Prosecco området avgrenses av byene Susegana, Vittorio Veneto, Conegliano, Cison di Valmarino og Valdobbiadene, et utrolig spesielt og vakkert område med landskap som preges av utallige vinmarker overalt. Flatmark, åssider, skrenter, koller og på enhver liten jordflekk som det er mulig å dyrke, står det vinranker på vinranker.

På vår vandring vil det oppleves som om vi går inn i et bilde og vi fylles av en ydmykhet for vinprodusentene som steller vinrankene, bladverket og vinhøstingen med håndkraft (a mano).

Selv om Prosecco er den mest kjente, produseres det også noen meget gode rødviner i distriktet, fullt på høyde med Toscana vinene.

En tur langs Strada del Prosecco har dagsetapper på ca 12-15 kilometer på stier, i terreng og litt vei.

Det blir overnatting på hyggelige, familiedrevne hoteller og et gammelt vinslott.

Det vil være 3 Prosecco smakinger med "småmat" på vingårder og besøk på genuine, lokale restauranter med sine kortreiste råvarer.

Dag 1 Conegliano:

Vandring: Byvandring i Conegliano 

Vi flyr til Venezia og tar tog en lien time videre til Conegliano, hvor vi bor på et hotell i gamlebyen. Ettermiddagen og kvelden byr på vandring rundt i byen og felles middag. 

Dag 2 Soligo

Conegliano – Soligo

Vandring: Conegliano – Susegana – Collalto – Soligo

Dagen etter starter vandringen herfra til Soligo, gjennom kulturlandskapet, via Susegana, med et lunsj stopp underveis i Collalto, på en utrolig koselig restaurant, Due Torre, drevet av et ektepar, han tysk og hun italiensk. Herfra blir det vandring på vei frem til vårt hotell og vinslott i Soligo. Etappen er i alt på ca 20 kilometer.

Dag 3 Col San Martino

Soligo – Col San Martino 

Vandring: Soligo – Santuario di Collagù – Col San Martino  

Fra Soligo går det jevnt oppover i 3 kilometer til Santuario di Collagù. Et sted med en utsikt over vinranker og vinmarker som helt tar pusten fra deg og vi får følelsen av å gå inn i et landskapsbilde. Fine stier og veier fører oss etter hvert nedover til Col San Martino, en "søvnig" liten landsby preget av vinproduksjon. Etappen er rundt 12 kilometer.

 

Dag 4 Valdobbiadene

Vandring: Col San Martino – Guia – Pietro di Barbozza – Valdobbiadene

Col San Martino via Pietro di Barbozza til Valdobbiadene, 15 kilometer gjennom vinranker, åkerlandskap, skogsveier og til slutt litt asfalt. I det vi kommer ut på asfalten kommer vi til en av de største vinproduksjons landsbyene i distriktet, nemlig Guia. I Guia og neste landsby Santo Stefano finner vi de beste DOCG Prosecco-ene. De bratte skråningene gir perfekt grobunn for druene som brukes til DOCG produksjon. Et lunsj stopp i Santo Stefano med pasta og en Prosecco DOCG til € 10 pr flaske på restaurant!! En kuriositet på veien videre, midt i vinrankene, ligger Osteria Senz`Oste, en osteria uten eier, hvor du kan kjøpe vin og mat og legge igjen penger på bordet. Her er det en storslagen utsikt over Valdobbiadene åsene og vinprodusentene. Vi fortsetter nedover bakken ca 4 kilometer til vårt hotell, som ligger sentralt og i et stille strøk. Her blir vi i 2 dager.

Dag 5 Valdobbiadene

Vandring: Valdobbiadene rundt

En vandring på 7-8 kilometer rundt Valdobbiadene, distriktets senter. Her finnes et hyggelig sentrum, barer, turistkontor, kafèer og restauranter. I området rundt Valdobbiadene finnes det mange muligheter for Prosecco smaking.

Dag 6 Valdobbiadene – Conegliano

Vandring: Vandring rundt i Conegliano

Vi tar lokal buss, 45 min. gjennom dette nydelige området tilbake til Conegliano.

 

Dag 7 Treviso

Vandring: Vandring rundt i Treviso

Togtur fra Conegliano t/r Treviso, en utrolig fin by med en lang historie og mange kanaler. Kanaler som i sin tid ble brukt til å frakte varer og personer til og fra Venezia. Her finnes kirker, museer, kafèer, barer, restauranter og bl a et fiskemarked. En mølle i drift gir fortsatt elektrisitet og vannforsyning til fiskemarkedet som ligger på en liten øy i en av kanalene. Mange sjarmerende smågater med fin arkitektur og historiske bygninger.

Dag 8 Retur

Hjem til Norge

Alt du trenger å vite

Tempo på turene

  • Tempoet er tilpasset terrenget og reisefølget, for å få med oss alle sanseinntrykkene og ha god tid til fotografering.

Distanser på dagsøktene

  • Velkomst turen i Conegliano er ca 2,5 kilometer.
  • De andre vandringene er 7, 11, 12 ,16 og 20 kilometer på smale stier, skogsveier og småveier.

Krav til deg som skal være med og nyte turen

  • Er du i normal fysisk form er dette en super tur.

dette er inkludert

Varighet og betingelser for reisen

  • 7 overnattinger
  • To reiseledere som snakker norsk, som er meget godt kjent i området
  • Flybillett: t/r Oslo, Bergen, Trondheim – Venezia
  • Transport: t/r Venezia flyplass til hotell
  • Div. transfer med offentlig buss/tog
  • Bagasjen vil bli fraktet mellom overnattingstedene
  • Maks 16 deltakere
  • All overnatting i tomannsrom

dette er inkludert

Måltider

  • Frokost hver dag
  • 5 lunsjer / piknik med ¼ l vin og ½ l vann
  • 5 middager med ¼ l vin og ½ l vann
  • Lunsj og middag er laget av kortreiste råvarer og det serveres lokale viner. 

dette er inkludert

Arrangement

  • 3 Prosecco smakinger med "småmat"

  • Byvandring i Treviso
  • Vandringer i landsbyene

Bagasjetransport

  • Bagasjen vil bli fraktet mellom overnattingstedene. All transfer med offentlig buss eller privat transport

Tillegg

  • Enkeltromstillegg: Kr. 4.100
  • Dersom du ikke ønsker å vandre, kan du benytte deg av offentlig transport. Disse reisekostnadene er ikke inkludert i prisen og må bekostes av den enkelte.
  • Italia har innført citytax på € 2,50 pr person pr dag og må betales av den enkelte.

Pris

  • Reisens varighet: 9.-16.juni
  • 7 netter - 8 dager
  • Påmeldings og depositumsfrist: 9.mars

  • Depositum: Kr 8 000
  • Sluttfaktura: 9.april

  • Pris fra Oslo: Kr 23.700
  • Pris fra Trondheim: Kr 25.700
  • Pris fra Bergen: Kr 25.700
  • Med forbehold om pris vedrørende valuta endring og flyendring

Husk å lese Reisevilkår, lover og regler

Last ned PDF

Turen vil avlyses dersom det er under 8 personer som melder seg på og depositumet tilbakebetales. | Ruten kan endres dersom spesielle metrologiske forhold tilsier det. | Oppsatte hotell kan endres. | Dersom flyselskapet endrer tid/rute vil dette medføre endringer. | Det tas ikke ansvar for eventuelle skrivefeil.