Roma og de 7 høyder

Nytelse Kjærlighet  Historie  Smak  Duft  Følelser  Eventyr

 

Roma - Den fantastiske byen venter på deg - Roma – Amor

Dato: 7.-12.juli

Påmeldingsfrist: 7.april

Oversikt nederst på siden

For deg som ønsker en eventyrvandring, med opplevelser, historie, lokal mat & vin, latter og samhold

 

 

Meld deg på reise
Steintrapp

 

Fontene som representerte Tiberen

 

Den evige by venter på deg - Roma – Amor.

Byen dufter av basilikum, appelsin-blomst, vanilje, våt jord, tomatsaus, deilig kaffe og av og til litt eksos.

Vårt Roma som vi forguder. En av våre yndlingsplasser er Piazza della Rotonda, foran Pantheon, alle guders tempel. En av de best bevarte og mest betydningsfulle bygninger fra den romerske keisertidsarkitektur, trolig bygget ca år 120 og utbedret i år 200.

 

 

Les bloggen Roma-amore

De store forskjellene ligger i de små detaljene

Bli med og opplev Roma og dens utrolige historie, med Colosseum, Forum Romanum, Capitol, Circus Massimo, Spanske trappen, Panteon, rosehagen, det jødiske kvarter, Campo de Fiori med sine mange dufter og lydene av en Vespa som kjører over brosteinene.  Klakket når høye hæler treffer asfalten, biler som tuter, italienere som krangler, kaffemaskinenes lyder som smelter sammen med et babelsk sammensurium av turister fra hele verden og den rislende lyden fra de flotte fontenene.

 

Fontenenes lyd, hver fontene har sin egen, en foss som Fontana di Trevi, eller den enorme fontenen på Piazza Navona.  Eller som en stille rennende bekk du kan oppleve på en av våre yndlingsplasser i Roma, Piazza Mattei, der den vakre, lille og elegante Fontana delle Tartarughe, er. En vandring rundt i Roma tar deg til mange flotte parker, små oaser av stillhet. Et besøk i en av byens katakomber anbefales.

Hver eneste vandring i Roma gir oss nye opplevelser, ny input, erfaring og kjennskap til blandingen av det antikke og moderne Roma. Hvert gatehjørne har sin historie, enten det er en statue, fontene, bygning, plass eller ruiner fra fortiden.

Til sammen har vi, Vibeke og Aage vært i Roma over 100 ganger og vi har latt oss forføre av historien og hvor du kan skape ditt eget eventyr.

Roma er en by hvor du må gå deg litt «vill» i bakgatene. Da vil du oppleve antikken, kunsten, kirkene og menneskene som til sammen danner de 7 «høydene» som ER Roma.

I gatene «bak» turistene kan du puste ut, dele hverdagen med innbyggerne, ta en aperitivo eller spise på enkle og gode spisesteder. Shopping muligheter er det også mange av.

Vi gleder oss til å skape et eventyr og ta dere med på en drømmevandring i den evige by - Roma: 

 

De 7 høyder, Aventinerhøyden, Celiohøyden, Esquilinhøyden, Kapitolhøyden, Palatinerhøyden, Quirinalhøyden og Viminalhøyden, som Roma ble bygget på.

 

Og en deilig dag i Frascati, en forstad til Roma, hvor vi lærer om utviklingen og historien om vindyrkingen, smak, forståelse om vin og olivenolje.

En flott drømmeuke som skaper vakre minner.

 

Vårt hotell er Domus Sessoriana, et gammelt kloster med gangavstand til de fleste attraksjonene.

Dag 1

Vandring: I nærområdet av hotellet

Vi ankommer Roma internasjonale flyplass, Fumicino, og har egen transport til hotellet.
Tempio Bar med utsikt til Pantheon er vårt første mål på vår velkomst vandring.

Campo de Fiori, Largo Argentina (stedet Julius Cæsar angivelig ble drept) og Piazza Navona er flotte navn og med en historie du opplever, mens vi går til Tempio Bar med en av verdens flotteste utsikter: Pantheon, bygget i år 120 og utbedret i år 200.

Etter velkomsten vandrer vi videre til en nydelig romersk middag, før vi nyter en god natts søvn i den evige by.

Dag 2

Vandring: I dag tar vi 6 av høydene; Aventinerhøyden, Celiohøyden, Esquilinhøyden, Kapitolhøyden, Quirinalhøyden og Viminalhøyden.

Nytelse – Kjærlighet – Historie – Smak – Duft - Følelser – Ditt eventyr

En historisk tur hvor vi vandrer over de 6 høyder og får oppleve antikken, nydelige kirker som blant annet Santa Maria Maggiore og legenden om snøen som falt i august, som vi gleder oss til å fortelle, vakker mosaikk i Santa Pudenziana og Santa Prassede.

Vi nyter utsikten på Aventin, en av Romas syv høyder. Sørvest for Colosseum, ligger Malterserordenens plass, Piazza dei Cavalieri di Malta. Her er et lite, men meget vakkert utsiktspunkt.

En underlig og fin opplevelse er, når vi kikker gjennom nøkkelhullet på Priorato di Malta, i porten til tempelriddernes hage og kirke, hvor det åpenbarer seg et vakkert skue over mot Vatikanet. Du ser Peterskirken langt i det fjerne, perfekt rammet inn av tempelriddernes etter hvert svært så berømte nøkkelhull. Kirken og haven på innsiden av porten ble tegnet av Piranes på slutten av 1700-tallet.

Nå går turen til Trastevere og lunsj.

 

Gårdsrom, panorama, kunst, fontener, graffiti, barer, spisesteder, planter, katter, pratende romere og syngende fugler (og Romas papegøyer) opplever vi der vi vandrer mellom Romas høyder.

Capitol (Campidoglio) høyden er perfekt som en dessert – Piazza del Campidoglio med Michelangelos statue av Markus Aurelius, og utsikten over Forum Romanum, Colosseum og den lille statuen av ulvinnen med Remus og Romulus. Den etruskiske bronseulven som stammer fra 400-tallet. Romulus og Remus ble sannsynlig tilføyd på 1400-tallet. Historien om brødreparet fortelles der.

En spennende dag som avsluttes med middag og rolig kveldsvandring.

 

 

statue

Dag 3

Vandring i Frascati

En halvtimes togreise fra Roma Termini til Frascati, en forstad og «høyde» hvor vi kan se Roma og høre historien om en flott og gammel vingård (tidligere et kloster) og dens produksjon av vin og olivenolje. I mer enn 3000 år har marken her gitt liv til vinranker og oliventrær. Det var nettopp her vinen fra Roma ble produsert.

Frascati er mest kjent for sin fantastiske hvitvin, men for ca 40 år siden startet de også med å lage rødvin og har i dag utmerkede viner i alle typer.

En eventyrlig vingård, utrolig god olivenolje, nydelig vin og eksepsjonell og mangeretters lunsj med grønnsaker, frukt og bær fra hagen og vin og olje fra marker og åkere. Kjøtt og fugl er fra «naboens» gård.

Etter lunsjen går vi en runde i Frascati før vi tar toget tilbake til Roma.

Denne kvelden kan du vandre på egenhånd, men vi legger opp til middag som du kan melde deg på.

Dag 4

En «fridag» hvor du selv velger gjøremål eller melder deg på en vandring.

Vandring: Gaus Cestiluspyramiden og en «uhyggelig» men vakker protestantisk kirkegård er vårt utgangspunkt for dagens vandring.

Den velstående praetoren Gaus Cestilus døde i 12 f. kr fikk bygget en flott pyramide som sitt gravkammer. Naboen til pyramiden er en kirkegård og siste hvilested for protestantiske mennesker fra 1700 tallet. Her kan vi se graven til blant annet John Keats og Percy B. Shelley. Deretter vandrer vi på ukjente og kjente steder.

Dag 5

Mennesker på kjøkken

Vandring: Vandring på Palatinerhøyden, Colosseum og Forum Romanum

En dag med vandring på Palatinerhøyden, keiser Augustus hus, Colosseum og Forum Romanum. En hel verden fra antikken åpner seg for oss. Palatinerhøyden og Forum Romanum bruker vi hele formiddagen på og etter lunsj besøker vi Colosseum med sin fantastiske historie, bygget i år 77.

Mennesker på fjelltur

Dag 6

Mat & Vin

En dag som starter tidlig med besøk på matmarkedet. Her vil vi sammen med romerske husmødre smake, prute og kjøpe blant annet skinker, pølser, oster, herlige nedlagte grønnsaker og frukter.

En deilig lunsj og vandring for å oppleve Fontana della Tartaruge, det jødiske kvartal og blant annet oppleve Spanske trappen og Fontana di Trevi.

Dag 7 Retur

Hjem til Norge

Alt du trenger å vite

Tempo på turene

 • Vi vandrer i tempo tilpasset Roma og reisefølget, for å få med oss alle sanseinntrykkene og ha god tid til fotografering.

Distanser på dagsøktene

 • Vi går 10-12 km hver dag.

Krav til deg som skal være med og nyte turen

 • Du må like byvandring.

dette er inkludert

Varighet og betingelser for reisen

 • 6 overnattinger
 • To reiseledere som snakker norsk, som er meget godt kjent i området
 • Flybillett: t/r Oslo/Trondheim/Bergen –Roma
 • Transport: t/r Roma flyplass til hotell
 • Div. transfer med offentlig buss
 • All overnatting i tomannsrom

dette er inkludert

Måltider

 • Frokost
 • 3 lunsjer / piknik med ¼ l vin og ½ l vann
 • 3 middager med ¼ l vin og ½ l vann
 • Måltidene består vanligvis av to til tre retter (eller flere).

dette er inkludert

Arrangement

 • Vinsmaking 
 • Olivenoljesmaking
 • Vandring Roma og Frascati

Tillegg

 • Enkeltromstillegg: Kr 2.550
 • Italia har innført citytax på € 2,50 pr person pr dag og må betales av den enkelte.

Pris

 • Reisens varighet 7.-12.juli
 • 6 netter - 7 dager
 • Påmeldingsfrist: 7.april
 • Depositum: Kr. 8.000
 • Sluttfaktura: 17.juli
 • Pris fra Oslo: Kr 21 850
 • Pris fra Trondheim: Kr 22 900
 • Pris fra Bergen: 22 900
 • Med forbehold om pris vedrørende valuta endring og flyendring

Husk å lese Reisevilkår, lover og regler

Last ned PDF

Turen vil avlyses dersom det er under 8 personer som melder seg på og depositumet tilbakebetales. | Ruten kan endres dersom spesielle metrologiske forhold tilsier det. | Oppsatte hotell kan endres. | Dersom flyselskapet endrer tid/rute vil dette medføre endringer. | Det tas ikke ansvar for eventuelle skrivefeil.