Amalfi VANDRING

 

Himmel, hav, skrenter, sitroner, fjell, dype skoger og fossefall

Dato: 18.-25.oktober 2025

Påmeldingsfrist: 18.juli 2025

Oversikt nederst på siden

 

For deg som ønsker en eventyrvandring, med opplevelser, historie, lokal mat & vin, latter og samhold

 

Meld deg på reise

En vandring i dufter, synsinntrykk og nydelig mat - Amalfikysten

Skyfri himmel, blått hav, bratte skrenter, store sitroner, høye fjell, dype skoger og fossefall. En vandring i dufter, synsinntrykk, nydelig mat og vin, vakre landsbyer, smilende og inkluderende mennesker på Amalfikysten.

 

 

De store forskjellene ligger i de små detaljene

I syv dager skal vi bevege oss på urgamle stier og kjerreveier fra Minori til Sorrento og få noen utrolige inntrykk og nyte vakker utsikt over kystlinjen fra Salerno til Positano og det frodige landskapet med høye fjell i bakgrunnen. Landskapet som fra romertiden på latin kalles Campania Felix, som betyr fruktbart landskap. Dette er befolkningen spesielt stolte av.

Dag 1 Minori

Vandring: Sentiero dei Limone - Sitronstien.

Vi ankommer Napolis internasjonale flyplass og etter en liten time oppover fjellveier som ville gjort Trollstigen misunnelig, ankommer vi vårt hotell. Over toppen og på vei nedover til sjøen åpenbarer det seg to små byer, klemt inne mellom ville åskanter og fjell, Maiori og Minori. Eller Rheginna Maior og Rheginna Minor, trolig etablert av etruskerne før romerne overtok herredømmet ca 2-300 år før Kristus.

Byene ble benyttet av rike romere som rekreasjons-sted. I Minori er det gravd ut deler av en gammel bosetning, Villa Romana, som er vel verdt et besøk. Her skal vi bo på et koselig familiedrevet hotell.

Området rundt er preget av bratte skrenter, fjellsider og skråninger, hvor det dyrkes sitroner, vindruer, tomater, auberginer og masse annet i kjøkkenhager anlagt i terrasser oppover. Det finnes knapt en kvadratmeter som det ikke dyrkes noe på. Det må i så fall være stein eller fjell.

Vi tar en velkomstvandring fra Minori til Maiori på Sentiero dei Limone, sitronstien, ca 1,5km. Et område bestående bare av sitrondyrking og produksjon av Limoncello i de steile skråningene ned mot kyststripen. Her er sitronene store, noen så store som honningmeloner og fruktkjøttet smaker så enormt godt. Veien «hjem» til Minori vil bli med båt, buss eller til fots og middagen venter i Minori.

Dag 2 Valle del Sambuco

Vandring: Minori – Valle del Sambuco – Sentiero dei Limone– Minori

En fantastisk vandring fra Minori by og oppover Sambuco dalen, langs elven, med samme navn, hvor vi ser rester av gamle papirmøller. En koselig sti/vei med anlagte trapper gjennom sitronlunder og dyrket mark. Her dyrker de alt de har behov for i det daglige, som tomater, auberginer, artisjokker, paprika, agurker og ulike urter.

Da vi kommer opp til fjellet dreier stien sydøst ned mot havet med utsikt til fjell og store raviner. Her er det furuskog, gamle gjeterhytter og et kloster som vi eventuelt kan legge veien innom.

Dag 3 RAVELLO

Vandring: Minori - Ravello - Atrani - Amalfi - Minori.

En dag med trapper og småveier oppover åsen, som gir oss en fantastisk utsikt der vi vandrer gjennom sitronlunder og gårder på veien til Ravello. En liten landsby oppe i fjellsiden med historisk sus. Her hentet Wagner inspirasjon og Greta Garbo, den svenske filmskuespillerinnen som gjorde suksess i Hollywood og ble verdenskjent, «gjemte» seg ofte bort i Ravello. Et sted som tar pusten fra deg. Vi kommer inn på Piazza Duomo. Rent, pent og en stille atmosfære uten biler, med små kafeer, restauranter, keramikk produsenter og butikker.

Vi besøker Villa Cimbrone, en villa med stor park beliggende på et fjell som kroner høyt over Atrani og Amalfi, bare 300 m fra Ravello sentrum. Å se statuer som er over 2000 år gamle, en park som ivaretas på beste måte og en utsiktsterrasse, som ja, nettopp tar puuuuusten fra deg er fantastisk.

Terrassen har vid utsikt fra Salerno og mot Amalfi og videre langs kystlinjen mot Praiano og Positano. Det er også mulig å besøke Villa Rufolo, en nydelig park med en stor scene, der klassisk musikk fremføres gjennom sommeren.

Vi tar en «vandringspause» i Ravello, slik at alle skal få oppleve dette stedet på sin måte. Fra Villa Cimbrone går vi stien og trapper nedover, nedover, nedover og nedover til Atrani og Amalfi. Lunsjen blir i Atrani. Fra Amalfi tar vi båt eller buss «hjem» til Minori hvor vi skal spise middag.

statue

Dag 4 San Lazzaro i Agerola

Vandring: Minuta -Valle delle Ferriere - San Lazzaro Agerola.

Denne dagen garanteres å bli vill og vakker. Med mektige fjell, raviner, fossefall, «regnskog» og utrolig utsikt over kysten. En dag hvor vi kan være heldige å se ørn, oter og orkideer. Det meste av dagen vandrer vi i nasjonalparken Valle delle Ferriere og avslutter i San Lazzaro, med en deilig 3-retters lunsj hos Gabriella, Nido degli Dei, stedet vi skal bo på i to dager.

Middagen nyter vi også her, mens vi roer oss ned på terrassen med et glass å drikke og med en unik sjøutsikt. San Lazzaro er en liten landsby rett over Conca dei Marini, et nydelig stykke av Amalfikysten med bademuligheter og historisk preg.

 

Dag 5 San Lazzaro i Agerola

Vandring: Hviledag med besøk på mozzarella ysteri, hvor de lager mozzarella for hånd, kokkekurs hos Gabriella, smaksopplevelser og småvandringer.

Dag 6 Positano – Sorrento

Mennesker på fjelltur Mennesker spiser

Vandring: Bomerano i Agerola - Sentiero degli Dei - Nocelle – Montepertuso – Positano – Sorrento.

I dag skal vi være guder og gudinner på gudenes sti, Sentiero degli Dei, og vi skal oppleve en storslått utsikt over Positano før vi går nedover til byen og spiser lunsj på veien. Artig med Positanos (Montepertuso) «Torghatten», et stort hull i fjellet, som er et godt besøkt sted.

I gamle dager var menneskene som bodde oppe i fjellene avhengig av å bytte varer og tjenester med menneskene ved kysten. Fjellfolket hadde kuer og geiter og byttet melk, smør og ost med sjøfolket som bød på fisk, sitroner og papir. Da var eselet eneste fremkomstmiddel og de etablerte stier
langsmed og nedover fjellsidene.

Stien som går fra Bomerano er bred og fin, stedvis steinete og støvete, men det er meget fint og lett å gå her. Selv om enkelte steder byr på spektakulær utsikt og knauser med fritt fall på 3-400 meter, er det helt ufarlig så lenge du holder deg på merket sti. Å stå ved starten av stien og se bortover fjellmassivet mot Nocelle og Positano, som er en av sluttmålene for denne stien, er det ufattelig å skjønne hvor denne stien går.

Etter hvert som vi beveger oss dukker mer og mer av stien opp, utrolig laget og som hugget inn i fjellsidene. Utsikten til Positano, Praiano og noen små øyer ute i havet, Li Galli, er enorm. (Rudolph Nurejev kjøpte en gammel romersk villa her i 1970 årene og pusset den opp). De siste trappene og stien ned til Positano er herlig, hvor du ser stranden, fergekaien og et mylder av glade mennesker på ferie eller dagstur.

Positano ligger i en liten bukt og er bygget i terrasser opp fjellsidene, med noen flotte og fargerike hus. Veien slynger seg opp gjennom byen med gode sjanser for besøk i gallerier, shopping, restaurantbesøk eller simpelthen nyte en Lemon Spritz.

Vi tar buss fra Positano til Sorrento, til vårt nye «hjem».

I Sorrento kan vi spise middag med kortreist mat og lokalprodusert vin. Om kvelden har vi tid til å vandre rundt i Sorrento.

Dag 7 Sorrento

Sorrento eller Pompeii

I dag er veivalget deres.

Sorrento er en vakker by med utallige små gågater, kafèer, restauranter, utsiktspunkter og selvfølgelig shoppingmuligheter.

Det legges opp til en reise til Pompeii fra morgenen av for de som ønsker det med retur til Sorrento ved lunsjtid. Enten spaserer man hjem til hotellet eller så tar vi en taxi eller lokalbussen.

Dag 8 Retur

Hjem til Norge

Alt du trenger å vite

Tempo på turene

 • Vi vandrer i tempo tilpasset terrenget og reisefølget, for å få med oss alle sanseinntrykkene og ha god tid til fotografering.

Distanser på dagsøktene

 • Velkomst turen på Sentiero dei Limone er ca 1,5 km, med mange trapper og terrasser.
 • De andre vandringene er 7, 12 og 16 kilometer.

Krav til deg som skal være med og nyte turen

 • Il Club Alpino Italiano har merket stiene og kjerreveiene, som lett til medium krevende.
 • Du må klare å gå i til dels mange trapper, opp og ned og kunne gå en dagsdistanse på opptil 16 km. Er du i normal fysisk form er dette en super tur.

dette er inkludert

Varighet og betingelser for reisen

 • Dato: 18.-25.oktober 2025
 • 7 overnattinger
 • To reiseledere som snakker norsk, som er meget godt kjent i området
 • Flybillett: t/r Oslo/Trondheim/Stavanger – Napoli
 • Transport: t/r Napoli flyplass til hotell
 • Div. transfer med offentlig buss
 • Bagasjen vil bli fraktet mellom overnattingstedene
 • Maks 16 deltakere
 • All overnatting i tomannsrom

dette er inkludert

Måltider

 • Frokost
 • 5 lunsjer / piknik med ¼ l vin og ½ l vann
 • 5 middager med ¼ l vin og ½ l vann
 • Lunsj og middag er laget av kortreiste råvarer og det serveres lokale viner. 

dette er inkludert

Arrangement

 • Kokkekurs, vi lager vår egen middag.
 • Inngangsbillett til Villa Cimbrone i Ravello
 • Vinsmaking på «vei»
 • Besøke et ysteri og mozzarella smaking
 • Limoncello
 • Vandring i landsbyene

Tillegg

 • Enkeltromstillegg:
 • Kr. 3.450
 • Dersom du ikke ønsker å vandre, kan du benytte deg av offentlig transport. Disse reisekostnadene er ikke inkludert
 • Italia har innført citytax på € 2,50 pr person pr dag og må betales av den enkelte.

Pris

 • Reisens varighet: 8 dager
 • Påmeldingsfrist: 18.juli 2025
 • Depositum: Kr. 8.000
 • Sluttfaktura: 18.august 2025
 • Pris fra Oslo: Kr 23.950
 • Pris fra Trondheim: Kr 25.620 
 • Pris fra Bergen: Kr Kr 25.620 
 • Pris fra Stavanger: Kr Kr 25.620 

Husk å lese Reisevilkår, lover og regler

Last ned PDF

Turen vil bli avlyst dersom det er under 8 personer som melder seg på. Depositumet vil bli tilbakebetalt.  | Ruten kan endres dersom spesielle metrologiske forhold tilsier det. | Oppsatte hotell kan endres. | Dersom flyselskapet endrer tid/rute vil dette medføre endringer. | Det tas ikke ansvar for eventuelle skrivefeil.