VANDRING VED  GARDASJØEN – MALCESINE - MONTE BALDO - NEGRAR di VALPOLICELLA, AMARONE OG VERONA 

Bli med på en vandring hvor starten går fra Gardasjøen med besøk i Malcesine for å oppleve landsbyen, sjøen, vandre til vinsmaking og nytelse.

1-8.april 2025   

Påmeldingsfrist: 1.januar 2025

Oversikt nederst på siden

Maks: 16 gjester

For deg som ønsker en eventyrvandring, med opplevelser, historie, lokal mat & vin, latter og samhold

 

 

 

Meld deg på reise
Gardasjøen

Gardasjøen med besøk i Malcesine

 

Gardasjøen

Gardasjøen og Malcesine 

Bli med på en vandring hvor starten går fra Gardasjøen med besøk i Malcesine for å oppleve landsbyen, sjøen, vandre til vinsmaking og nytelse.  

Vi skal oppleve Monte Baldo høyfjellet, hvor vi vandrer  på fjellstier litt opp og litt ned…. Dagen etter starter vi ved klosteret Santuario Madonna della Corona og fortsetter ned i Adigedalen med nydelige vinmarker. Fortsetter til Peri og Fosse hvor vi tar bussen til vårt hotell i Negrar di Valpolicella. Opplevelsen kompletteres etter noen dager da vi vandrer inn i fantastiske Verona med sin Romeo & Julie historie.  

 

 

De store forskjellene ligger i de små detaljene

Gardasjøen, Valpolicella, Amarone, Romeo & Julie`s Verona

En reise som umiddelbart gir deg gode drømmer. Alt du har hørt og lest om Lago di Garda, Gardasjøen, stemmer. Nydelig innsjø, deilig klima, pittoreske landsbyer, borger fra middelalderen, god mat og lokal vin, samt herlige inkluderende mennesker som er nysgjerrige på hvorfor nordmenn kommer dit, så langt unna.

En reise i historien, nå med tilrettelagt turisme rundt innsjøen. Likevel finnes det perler som har beholdt det genuine og sjarmerende inntrykket.

En slik by er Malcesine, nord i Gardasjøen. Små koselige gater, et vell av restauranter og små barer, med og uten utsikt over innsjøen. Å sitte her, praktisk talt i vannkanten, med et glass hvitvin, produsert bare noen druekast unna, se på mennesker, båter og lytte til alle lydene gir en ro i sjelen. Du smiler, tar inn sanseinntrykkene og koser deg.

Gardasjøen, Lago di Garda, Dolomittene, Alpene, Amarone, lidenskap, kjærlighet, sesongens råvarer, bestemors mat oppskrifter, deilig klima perfekt for vindyrking.

Panorama utsikt over Gardasjøen, mektige fjell, vill natur & fauna, trivelige landsbyer, elver, fort & slott fra middelalderen, en slagmark fra Napoleons tid, kirker, «naturlig» landbruk, en fjellrevne som gjemmer på en katolsk skatt og så etter mange steg og eventyr står vi i Julies (Romeo & Julie) hus og historien din fortsetter i to dager i Verona.

En herlig uke hvor vi møter fantastiske mennesker, som gjør vår reise litt ekstra, som verter på hotell, spisesteder, vin & olivenoljesmaking, sjåfør og mennesker vi møter i vårt Verona eventyr.  Viner som Valpolicella Amarone, Ripasso, Valdadige, Chiaretto = rose, Bardolino og blant andre Valdadige Terradeiforti DOC, er viner du vil smake til måltider og gjennom vinsmaking. Vi omfavner produktene som italienerne elsker frem. De høster druene for hånd og vinproduksjonen gjøres med kjærlighet og lidenskap.  

Gardasjøen er Nord-Italias største innsjø og ligger vest for Monte Baldo og fjellkjeden Dolomittene. Rundt Gardasjøen ligger vakre landsbyer som, Sirmione, Desenzano, Garda, Bardolino og Malcesine, som er vår landsby og er starten på vår drømmetur. Malcesine ligger med sitt slott og borg fra middelalderen, omkranset av olivenlunder og en herlig rullesteinstrand.  

Dag 1 Malcesine

Vandring: Byvandring i Malcesine

Vi flyr til Verona og tar vår minibuss en time videre til Malcesine, hvor vi bor på et hotell i gamlebyen.

Her skal vi hygge oss en sen ettermiddag og utforske den koselige landsbyen Malcesine, nyte vår tid her med god vin og ost fra kuene som gresser på Monte Baldo, olivenen fra nabotreet og en herlig middag.

Dag 2 Malcesine og Monte Baldo

Vandring: Monte Baldo

Dagen starter med en spektakulær utsiktstur med gondolbanen, Funivia, opp fra Malcesine til Monte Baldo på ca 1.830 moh. Her nær toppen av fjellet, kan du praktisk talt se hele Gardasjøen og «nesten» til Verona, 4 mil i luftlinje. Dersom været er bra, vandrer vi en rundtur innover på høyfjellet i over 2.100 moh.

Monte Baldo er et naturreservat med en rekke planter og dyr – blant annet kan du være heldig å finne ville orkideer – det er over 60 forskjellige arter. Men pass på, bare kikk, det er nemlig ikke tiltatt å plukke dem. Her finnes også den klassiske alpeblomsten edelweiss og pioner. Du finner også ville fugler og dyr som kongeørn, hakkespett, snømus, murmeldyr og gemse i området. Stien er en blanding av natursti og stein. Lunsjen tar vi ute i det fri.

.

Dag 3 Santuario Madonna della Corona

Vandring: Spiazzi, Santuario Madonna della Corona, til Negrar di Valpolicella

Vi blir transportert med minibuss til Spiazzi, en liten fjellandsby hvor dagens vandretur starter. Vi er på 832 moh og etter fylling av vannflasker og innkjøp av frukt og drikke, begir oss nedover til klosteret Madonna della Corona, bygget i år 1522.

Historien om Santuario Madonna della Corona.

I mer enn tusen år har klippene i Monte Baldo vært hjemmet til det hellige; de skjulte fordypningene har gitt eremittmunkene et sted for stille refleksjon allerede på 1000-tallet, og et lite kloster viet til Santa Maria di Montebaldo. En kirke og et kloster som er bygget inn i fjellsiden, utrolig.

En helligdom dedikert til Madonna della Corona kom noe senere, men som vanlig med historier om den religiøse gamle legendens historie, blir opprinnelsen herlig rotete og spennende.

Legenden starter med et mirakuløst utseende på en liten kvinnestatue, «fraktet» av en engel fra øya Rhodos (som nettopp ble invadert av den muslimske hæren) til en steinhylle som ligger innenfor klippene på dette veldige fjellet.  En annen forklaring som bygger på fakta og mindre på hellige mirakler, er at ikonet bare var en gave fra Lodovico Castelbarco, en adelsmann fra Rovereto.

Uansett hvilken versjon som er «riktig» for deg, tilstedeværelsen av denne 70 cm høye gjenstanden og den lille bygningen den opprinnelig ble nedfelt i, gir en enestående årsak til 500 år med katolsk pilegrimsreise - og gir et bilde av det en gang beskjedne klosteret i fjellet.Under det nye navnet på klosteret ‘Santuario Madonna della Corona’ har det faktisk blitt gjennomført to betydelige og omfattende vedlikehold av bygningen, den første ferdigstilt i 1685 og den andre på slutten av 1800-tallet. I tillegg ble det utført et betydelig oppgraderingsarbeid mellom 1974 og 1978, inkludert oppgradering av veien og stiene. I 1988 besøkte paven klosteret.

Vandringen fortsetter ned til Brentino i dalen Adige, som har tatt navnet etter elven. Vi nyter fantastisk natur der vi går til Peri og Fosse, hvor vi tar bussen til vårt hotell i Negrar di Valpolicella. Ruten går gjennom flotte vinområder, nydelige små landsbyer og videre mot «duften» av Valpolicella Amarone og middagen i Negrar di Valpolicella.

 

Santuario Madonna della Corona

 

Stier

 

Dag 4 Negrar di Valpolicella 

Det blir utforsking av Negrar di Valpolicella og omegn med besøk til 2 vingårder. Det blir vandringer på stier, hvite veier og noe asfalt. Her er det vinranker og vinprodusenter på alle kanter og skilt med kjente og ukjente vinprodusenter sees overalt; Masi, Tommasi, Rubinelli Vajol, Bignele og uendelig mange flere. Åssidene i området er alle dekket av utallige vinranker, spredte landsbyer og likner på postkort.

Honning, ost, melk, yoghurt, spekemat, vin og grappa produseres i området. Det stedet vi skal bo på, i Negrar di Valpolicella , er et «stille» sted for nytelse hvor vi opplever hvordan de unike smakene blir laget. Det blir flere vandringer i nærområdet og to til tre vinsmakinger.

Dag 5 Negrar di Valpolicella  rundt

Negrar di Valpolicella rundt

Utforsking av området, landsbyer, vandring gjennom kulturlandskapet med innlagt vinsmaking.

Dag 6 Verona

Vandring: Vandring fra Negrar di Valpolicella - Verona

Etter frokost tar vi kanskje bussen et lite stykke, for å unngå asfalt og trafikkert vei, før vandringen til Verona starter. Det blir en etappe på 20 kilometer langs elven Adige i etruskernes fotspor. Vi går stedvis i en «jungel» av busker og trær som danner en overbygget gate langs elven. En gammel romersk viadukt sees ved landsbyen Settimo, en romersk bro krysses og vi når Parona med påfyll av drikke og hvor vi tar en matpause. Like før vi kommer til Verona, krysser vi elven over en bru og demning som tippoldefaren til Elena på Rubinelli Vajol tegnet og bygget. Stien følger herfra en sidekanal av Adige inn til Verona og vårt hotell. Etter innsjekking blir det en kort tur inn til sentrum av Veronas gamleby og få en forsmak på hva Verona byr på.

Verona er kjent for kjærlighet, tårer og historie, stedet der Shakespeares Romeo & Julie utspiller seg. Dessuten er byen kjent for sitt store romerske amfiteater kalt Arena di Verona, som er over 50 år eldre enn Colosseum i Roma. Arena hadde plass til 20 000 mennesker samtidig. Amfiteaterets ytre del ble i middelalderen revet ned og brukt som materiale til andre bygninger rundt om i Verona.

Vi skal vandre på brosteinsbelagte gater og oppleve den gamle veronesiske, rosafargete marmoren som er brukt mye i Verona og hele Veneto regionen. Titter man nøye på marmoren i sentrum og ser byggene med rosa marmor, kan du se fossiler av store sneglehus.

En piazza som vi elsker er Piazza San Zeno, en plass for de som bor her. Der skal vi spise lunsj i et hosteria som et ektepar har drevet siden 1989 og elsket frem mat fra nærområdet til sine gjester med kjærlig hånd og gjestfrihet.  Denne plassen er nydelig og «stille». Det finnes to piazzaer til hvor du kan føle deg hjemme på; Piazza delle Erbe og Piazza Bra.

Verona skal ha blitt grunnlagt av etruskerne, men det første belegg for byens eksistens er fra 300-tallet f.Kr. Den ble raskt et viktig politisk og økonomisk senter i romertiden.

I år 1239 ble byen flomrammet, og deretter ble den gjenoppbygd. Den nådde høydepunktet av sin politiske innflytelse på 1300-tallet, da den var maktsentret for della Scala-familien (også kjent som scaligeriene).

Vi gleder oss til vandringene i Verona og vil vise deg «ekte» spisesteder hvor vi kan nyte god lokal mat & drikke og markeder hvor vi kan handle. Det er godt å være gjest i en historisk by, så vi må bruke tiden godt.

 

Veien for vannet til Verona

 

Vår vei til Verona

 

Dag 7 Verona

Vandring: Vandring rundt i Verona

Vi blir i Verona med besøk hos Romeo & Julie’s hus (og veranda), Verona arena, som ble bygget før Colosseum i Roma og benyttes i dag til konserter og opera. Flotte arkitektoniske bygg, piazzaer, marked, kirker, koselige og gode spisesteder og mange muligheter for litt shopping.

Meld deg på reise

Dag 8 Retur

Hjem til Norge

Alt du trenger å vite

Tempo på turene

 • Tempoet er tilpasset terrenget og reisefølget, for å få med oss alle sanseinntrykkene og ha god tid til fotografering.

Distanser på dagsøktene

 • De andre vandringene er 11, 16, 20 og 21 kilometer på smale stier, skogsveier og småveier.

Krav til deg som skal være med og nyte turen

 • Du må klare å gå en dagsdistanse på opptil 21 kilometer. Er du i normal fysisk form er dette en super tur.

dette er inkludert

Varighet og betingelser for reisen

 • 7 overnattinger
 • To reiseledere som snakker norsk, som er meget godt kjent i området
 • Flybillett: t/r Oslo/Bergen/Trondheim – Verona
 • Transport: t/r Verona flyplass til hotell
 • Div. transfer med offentlig buss/tog
 • Bagasjen vil bli fraktet mellom overnattingstedene
 • Maks 16 deltakere
 • All overnatting i tomannsrom

dette er inkludert

Måltider

 • Frokost
 • 5 lunsjer / piknik med ¼ l vin og ½ l vann
 • 5 middager med ¼ l vin og ½ l vann
 • Lunsj og middag er laget av kortreiste råvarer og det serveres lokale viner. Måltidene består vanligvis av to til tre retter (eller flere).

dette er inkludert

Arrangement

 • 2 Vinsmakinger med "småmat"

 • Vandringer i landsbyene

Bagasjetransport

 • Bagasjen vil bli fraktet mellom overnattingstedene. All transfer med offentlig buss eller privat transport

Tillegg

 • Enkeltromstillegg: Kr 2.550
 • Dersom du ikke ønsker å vandre, kan du benytte deg av offentlig transport. Disse reisekostnadene er ikke inkludert i prisen og må bekostes av den enkelte.
 • Italia har innført citytax på € 2,50 pr person pr dag og må betales av den enkelte.

Pris

 • Reisens varighet: 1-8.april       
 • 7 netter-8 dager
 • Påmeldings og depositumsfrist: 1.januar

 • Depositum: Kr 8 000
 • Sluttfaktura: 1.februar

 • Pris fra Oslo: 23.700

 • Pris fra Bergen: 24.700
 • Pris fra Trondheim: 24.700
 • Med forbehold om pris vedrørende valuta endring og flyendring

Husk å lese Reisevilkår, lover og regler

Last ned PDF

Turen vil avlyses dersom det er under 8 personer som melder seg på og depositumet tilbakebetales. | Ruten kan endres dersom spesielle metrologiske forhold tilsier det. | Oppsatte hotell kan endres. | Dersom flyselskapet endrer tid/rute vil dette medføre endringer. | Det tas ikke ansvar for eventuelle skrivefeil.