AmAlfivandring  Opplevelsene står i kø fra vi lander i Napoli og ser vulkanen Vesuv. Reisen med bil til Minori byr på flotte bilder av land og sjø. Hotellet vi bor på i 3 dager er drevet av en familie, hvor sønnen har ansvaret. Bestemødrene skifter på å subbe gjennom resepsjonen og å sove i et hjørne til minstemann kommer og vekker dem.

 

Steintrapp

 

 

 

 

Opplevelsene står i kø fra vi lander i Napoli og ser vulkanen Vesuv. Reisen med bil til Minori byr på flotte bilder av land og sjø. Hotellet vi bor på i 3 dager er drevet av en familie, hvor sønnen har ansvaret. Bestemødrene skifter på å subbe gjennom resepsjonen og å sove i et hjørne til minstemann kommer og vekker dem.

 

 

 

Steintrapp

Terrazza dell'Infinito

Vi tar lokalbussen, som er en opplevelse for seg selv, opp til fjellene. En herlig reise med å oppleve praten og latter mellom lokalbefolkningen, som skal på jobb, pensjonister skal til legen og den eldre manner som synger og forteller oss alle at grappa er perfekt drikke om morgenen. Turen med bussen gir oss utsikt over hav, stup, små landsbyer, gårder og smale veier helt til bussens endeholdeplass.Vi går mellom vinmarker, olivenlunder og grønnsakhager med nydelig utsikt utover havet og en flott pinjeskog. Jomfru Maria gir oss en velsignelse der hun står i en fjellrevne, før vi går innover Valle del Ferriere med storslått utsikt, mektige fjell og små fossefall. Vi hører geiter og sauer som er på beite og hilser «salve» til gjeterne. Oppover og bortover en fin skogssti og vi nærmer oss slutten på dagens vandring hvor vi ser store deler av Amalfis kystlinje. Vi overnatter hos Gabby, spiser deilig mat, lærer om Mozzarella ysting, deltar i kokkekurs og lager middagen selv.

Etter to dager i Agerola og hos Gabby, går vi Gudenes sti. Du tror ikke det er mulig før du har gått der selv. En sti/vei som ble laget av fjellbøndene og deres esler og hester som fraktet kjøtt, ost og smør til kystbeboerne i bytte mot fisk, grønnsaker og papir. En herlig lunsj i fjellsiden på vei ned mot Positano og deretter buss til Sorrento.

Sorrento, med utsikt over Napolibukten, Vesuv og Capri, byr på fine gågater, uterestauranter og et yrende liv. Vårt hotell ligger rett ovenfor Sorrento med fantastisk utsikt.

Dagen etter, en tur fra morgenen til lunsjtid i Pompeii med sine historier, byen som ble begravet av vulkan aske for 2000 år siden. En utrolig opplevelse å se hus, gater og eiendeler som er gravd frem av asken. Ettermiddagen tar vi i Sorrento med lunsj og kanskje en limoncello.

Bagni Regina Giovanna, er kystens flotteste naturlige “bad”. Giovanna II av Durazzo ( 1373-1435) var dronning av Napoli og hadde noen flotte havkulper foran sitt badeslott, eller skal vi kalle det førføringsslott og bad, i alle fall etter hva den katolske kirke mente. Den fagre dronningen hadde sex med blant annet den ene sønnen til Den hellige Birgitta (Hellige Birgitta) og mange hundre andre menn.  Sagnet forteller at når Giovanna gikk lei av en mann, druknet hun dem.

Etter besøket på badet vandrer vi til avslutningsmiddag med en oppsummering før vi dagen etter setter kurs mot Norge igjen, fulle av gode minner.

Vi gleder oss til vandringen!

Vibeke & Aage

 

 

Pompeii

 

 

Les mer om amalfivandringen

AMALFIVANDRING

En komposisjon av opplevelser, fra utsikt over kysten, en liten landsby, herlige «åkrer» bygget i terrasser oppover de bratte skrentene. Du vandrer videre, inn og opp trapper, på skogsstier og gjennom skog hvor kastanjer og nydelig sopp gror. Fosser, dype daler og fjell over tregrensen. Vakkert, vilt og nydelig.

Mange av våre stier/veier ligger utenfor turisttråkket.

Napoli-pizza-San Marzano tomater-Pompeii-Vesuv vulkanen-historie-Amalfi-Sentiero dei Limone sitronstien-Sfusato Amalfitana sitroner-mozarella-Taurasi vin-italiensk is, gelato, flotte fjell-Gudenes sti-sjø-bading-aktivitet-nytelse og deilig lokal mat.

Dette er hva du vil oppleve, erfare, se, smake og nyte i løpet av en uke langs Amalfi kysten og i fjellene med oss, Vibeke og Aage.

En reise med fokus på detaljer, spennende vandringer, Italias historie, lokalbefolkningens dyrking av lokale råvarer og vin, overnatting i familiedrevne hotell/B&B, koselige restauranter, utrolig utsikt og herlige dufter.

 

 

 

Tre fine turer går vi herfra, Sentiero dei Limone, sitronstien, Valle del Sambucco og til Ravello og Atrani. Lokalhistorie, lokal mat og hyggelige mennesker. En liten titt innom Amalfi by blir det også tid til.

Villa Cimbrone i Ravello skal vi besøke med vinsmaking på Terrazza dell'Infinito. Vi er omgitt av utsøkte og flotte statuer skapt for over 2000 år siden. Vinen som vi smaker, er laget etter flere tusen års kunnskap fra området.  Den friske havluften blander seg med pinjeduften, blomster, sitrus og «grønne lukter». En sansefull opplevelse.

Terrazza dell'Infinito

 

Fjelltur i Amalfi

På vei til Valle del Ferriere 

 

Jomfru Maria gir oss en velsignelse der hun står i en fjellrevne før vår vandring

 

 

Hotellet til Gabby

 

Mozzarella ysting og kokkekurs, vi lager middagen selv

 

Vårt hotell i Sorrento og Bagni Regina Giovanna

Mat & Drikke

Her kan du finne oppskrifter fra tidligere Amalfivandringer som Gabby lærte oss

 

Tiramisu, Torta caprese, Sitronkake med ricotta, Gnocchi, Limoncello Spritz, Aperol Spritz, lag Limoncello fra bunnen.

 

 

Tiramisu, berømt og lettlaget italiensk dessert. Egg, sukker, fingerkjeks eller, Marie kjeks eller bløtkakebunn, mascarponeost og espressokaffe er alt du tenger. Tiramisu betyr "dra meg opp" og blir ofte smaksatt med konjakk eller likør.

 

Tiramisu

 

INGREDIENSER

 

6 Porsjoner

3 stk eggeplommer

3 ss sukker

250 g mascarponeost (italiensk myk ost)

Gabbi brukte også en dl med opp pisket soya krem, men man kan bytte den ut med kremfløte.

3 stk eggehviter

¼ ts salt

20 stk fingerkjeks

3 dl kald espressokaffe

2 ss konjakk eller amaretto

4 ss revet kokesjokolade

 

SLIK GJØR DU

 

Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.

Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene inn i ostekremen med en slikkepott.

Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål. Dypp fingerkjeksene, Marie kjeks eller dynk bløtkakebunn raskt i kaffen, blandet med konjakk (pass på så de ikke blir for bløte) og legg dem på kremen.

Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med et lag krem. Dryss revet sjokolade på toppen og avkjøl ca 1 time før servering eller du kan lage den dagen før.

Fremgangsmåten er på samme måte som Gabbi gjorde det.

 

Torta caprese,  en nydelig kake.

 

Torta caprese er et typisk napolitansk bakverk, opprinnelig fra Capri og er en ekte triumf av sjokolade og mandler, trolig født pga en feil.

Historien er fortalt at kokken Carmine Di Fiore, i 1920, skapte en fryd av en kake der han glemte å legge til en av de viktigste ingrediensene for den søte suksess, melet. En heldig forglemmelse som ga opphav til en av de mest populære kakene i hele Italia, takket være sin konsistens.

Torta caprese er ganske lav, sprø på utsiden, men fuktig og myk på innsiden. Gjennomføring av Capri kaken er ganske enkel og rask.

 

INGREDIENSER

 

12 porsjoner

250 g grovmalte mandler (jeg bruker mandel mel)

250 g grovhakket mørk sjokolade

6 romtempererte store egg

225 g sukker

250 g romtemperert usaltet smør

melis

 

SLIK GJØR DU

 

Sett ovnen på 150°C (ikke varmluft!).

Smør en kakeform på 24 cm diameter og legg bakepapir i bunnen.

Hakk mandlene og sjokoladen i en foodprosessor.

Del eggeplommene fra eggehvitene.

Rør smør og sukker hvitt og luftig.

Tilsett eggeplommene en etter en.

Tilsett deretter mandlene og sjokoladen.

Rør eggehvitene stive og vend inn i røren (ca. 1/4 om gangen).

Stekes i ca. 45 minutter.

Sjekk med en pinne eller spiss kniv om den er ferdig.

La den avkjøles før den tas ut av formen. Strø over melis til pynt.

 

Sitronkake med ricotta

 

Ved siden av Gabbi finnes bl a et ysteri hvor du kan kjøpe ricotta.

Herlig ricotta som kan brukes til «alt», og i bakt sitronkake.

Her er en fantastisk kake fra «fjellene» over Amalfikysten.

 

INGREDIENSER

 

8-10 stykker

En ringform på ca 26 cm i diameter

Ca. 45 minutter i ovnen

Kaken smaker best når den er kald og gjerne en dag eller to i kjøleskapet.

Smaken av sitron blir nydelig.

4 egg

1 økologisk sitron

2 pakker ricotta (til sammen 500g)

1 dl kremfløte

220 gram sukker

2 spiseskjeer potetmel

1 innhold av en vaniljestang

 

Slik gjør du det

 

Sett oven på 180 grader, med under- og overvarme

Vaske sitronen

Riv det gule av skalles og press ut saften

Visp eggehvitene stive

Visp ricottaen, kremfløten, eggeplommene, vanilje og sitronsaft med mikser eller muskelkraft.

Bland forsiktig eggehvite med ricottablandingen

 

Bruk steke papir i formen og sett den fylte formen i ovnen.

 

Du kan glede deg!

 

 

 

 

 

En herlig oppskrift på Gabbys Gnocchi

 

Gnocchi

 

INGREDIENSER

4 personer

 

1 kg potet (melne) I Norge kan du bruke mandelpotet.

1 stk egg

150 – 200 g hvetemel

2 ts salt

Litt kvernet pepper

Litt malt muskat

Litt mel til utbaking, hvetemel

 

Slik gjør du det

 

Kok potetene med skallet på, uten salt

Når potetene er kokt, la potetene ligge på kjøkkenhåndkle til de er blitt litt kjøligere.

Ta vekk skallet

Riv opp potetene på rivjern eller potetpresse

Legg potetmassen som et «fjell» med hull i midten hvor egg, krydder og litt mel legges i og så skal man med forsiktig, men bestemte tak blande alt sammen med hendene.

Deigen vil være ganske løs i starten, så ha i litt og litt mel til du får en smidig deig.

Del deigen i mindre biter som du ruller ut til fingertykke og lange pølser. Når du har rullet ut deigen, så deler du de opp i mindre biter, 2-3 cm.

Bruk en gaffel og klem forsiktig på putene slik at du får det karakteristiske gnocchi mønsteret, eller lag de akkurat som du selv måtte ønske.

Kok opp en stor kjele med vann. Ha i salt og legg i gnocchiene til de flyter opp til toppen. Da er de ferdig kokt. Ikke kok for mange av gangen, da kan det hende at de klister seg sammen.

 

INGREDIENSER TIL SAUS

 

4 personer

 

Til gnocchi brukes en saus av det du har eller fra sesongen.

Vi bruker ofte tomatsaus, som vi lager av hermetiske tomater, løk, hvitløk, gulrøtter og urter.

Slik gjør du det

To bokser med tomater kokes opp med de grønnsaker du ønsker, og la innholdet simre.

Vi bruker litt salt, pepper, honning og sitronsaft for å skape vår smak.

Sausen blir jevnet med en stavmikser.

Server med eller uten ost.

 

 

Limoncello Spritz, Aperol Spritz, lag Limoncello fra bunnen

 

 

 

 

Limoncello Spritz, Aperol Spritz, lag Limoncello fra bunnen.

 

Limoncello Spritz

 

INGREDIENSER

 

12 cl Prosecco

4 cl Limoncello

2 cl Soda (vi bruker 1 cl Soda)

 

SLIK GJØR DU

 

Fyll et glass med isbiter. Tilsett Prosecco først og deretter Limoncello slik at likøren ikke legger seg på bunnen. Topp med soda til slutt slik at boblene holder seg.

Bruk sitronskall som garnityr.

 

Aperol Spritz

 

INGREDIENSER

 

4 cl Aperol

6 cl Prosecco eller annen spumante

Club soda

Appelsinskive

 

SLIK GJØR DU

 

Fyll is i et stort vinglass, ha i Aperol og musserende vin, rør rundt og topp med litt club soda. Garnér med en halv appelsinskive.

Tips: Klem gjerne appelsinskiven over drinken slik at du får en mer utpreget appelsinsmak på drinken.

 

 

Lag Limoncello fra bunnen av:

 

INGREDIENSER & SLIK GJØR DU

 

7 – 10 økologiske sitroner

250 – 350 gr sukker

0,75 l med 40% eller 60% sprit

2,5 dl vann

«Norges» glass til å oppbevare Limoncello

 

Brindiamo!!

 

Nyt mat & drikke!

Vibeke & Aage

De store forskjellene ligger i de små detaljene

Gi oss gjerne din tilbakemelding

Husk å lese Reisevilkår, lover og regler

Last ned PDF

Turen vil avlyses dersom det er under 8 personer som melder seg på og depositumet tilbakebetales. | Ruten kan endres dersom spesielle metrologiske forhold tilsier det. | Oppsatte hotell kan endres. | Dersom flyselskapet endrer tid/rute vil dette medføre endringer. | Det tas ikke ansvar for eventuelle skrivefeil.