Puglia Vandring

ET EVENTYR MED YNDIGE OG “HVITE” LANDSBYER PÅ ITALIAS HÆL, MED LYD OG DUFT AV VIND OG HAV

LECCE – ACAIA - SAN FOCA - OTRANTO - SANTA CESAREA TERME - MARINA SERRA - SANTA MARIA DI LEUCA – BRINDISI

Dato: 29.september-7.oktober 2025

Påmeldings og depositumsfrist: 29.juli 2025

Oversikt nederst på siden

For deg som ønsker en eventyrvandring, med opplevelser, historie, lokal mat & vin, latter og samhold

 

 

 

 

 

 

Meld deg på reise
Aage hav tårn

Stier

Lava

Et naturlige basseng

Meld deg på reise

PUGLIA-DRØMMEVANDRING PÅ ITALIAS HÆL, MED LYD OG DUFT AV VIND OG HAV: 
LECCE – SAN FOCA - OTRANTO - SANTA CESAREA TERME - MARINA SERRA - SANTA MARIA DI LEUCA – BRINDISI 

De store forskjellene ligger i de små detaljene

En vandring på Italias hæl, langs Adriaterhavets kyst der Middelhavet møtes, fra landsby til landsby. Dagsetappene er på 13, 12, 21, 12 og 15 km på variert underlag.
Hver lille «hvite» landsby har sin egen fasinerende historie. Vi opplever en skattkiste underveis med grotter, krystallklart hav, naturlige basseng, nydelige sandstrender, greske templer og praktfulle kirker og ikke minst naturen med sitt mangfold. 
Vi går på stier der korsfarerne gikk og hvor de antikke handelsveiene slynget seg gjennom terrenget. Nyter opplevelsen, duften og smaken av det som dyrkes av hvete og havre, oliven, vindruer, tomater, sitrusfrukter, mandler, fiken og tobakk. 

I en uke stopper vi der det passer oss, for en pause, kanskje en svømmetur i havet, litt «småmat», slapper av, tar bilder og nyter dagen - akkurat der vi «nå er».  
Puglia er faktisk Italias nest største vinregion med kjente druetyper som Uva di Troia, Negroamaro og Primitivo. Meget gode hvitviner du må smake til fisk og skalldyr, som man må spise her. 

Dag 1 Lecce

Vandring: Lecce en nydelig start på en opplevelsesvandring. 

Vi lander på Brindisi (eller Bari) Lufthavn og tar transport til Lecce, utgangspunktet for vår vandring de neste dagene. 

Lecce med aner tilbake til den Trojanske krig og erobret av romerne i år 300 e.K. En fantastisk nydelig by med sandstenfargete bygninger og steinbelagte veier. Lyst, pent og rent, overhodet ikke noe søppel på gatene. Vi gleder oss over den unike byen og koser oss med atmosfæren, en velkomstdrink og fiskemiddag. 
Denne dagen skal vi se Porta Napoli, som er en triumfbue som markerer inngangen til det historiske sentrum av Lecce, hvor vi kan beundre Palazzo dei Celestini og Basilica di Santa Croce, piazza Sant'Oronzo og det romerske amfiteateret. 
Lecce er et flott sted å finne roen vi trenger før vandringen.
 

Romerske amfiteateret

Romerske amfiteateret

Dag 2 Lecce - Acaia - San Foca

Vandring: Acaia – San Foca

Vandretur: 13 km 


Vi tar buss fra Lecce til Acaia. En bitte liten og vakker landsby med en gammel borg. Der finner vi en Allimentari-dagligvare, ikke akkurat Meny eller Rema 1000, snarere Acaia 100… Men Monica bak disken er så hyggelig og vi kan kjøpe Foccacia med prosciuto, formaggio, pomodorini og mozzarella, samt fylle våre drikkeflasker. Vel verdt et besøk. 
Vi går ut av borgen og inn i det herlige landskapet, forbi åker og eng, en bortgjemt golfbane og noen perler av noen eiendommer langs stien. Veien går til Cesine, et naturreservat med skog og «vidder» før stien går langs strandkanten. Strender og strandkafèer så langt du kan se. 
Vi fortsett langs kysten og havet og ankommer Torre Specchia Ruggeri, en nydelig strand, og fortsetter de siste kilometerne til vi kommer til en døsig liten «hvit» landsby; San Foca. 
San Foca, en typisk idyllisk badeby, for italienere.  Sandstrender og klipper, parasoller og solsenger og små utsalgssteder. 

 

Acaia

Acaia

Sandstrender

Sandstrender med vår sti ved San Foca

Dag 3 Otranto

Vandring: San Foca - Otranto

Distanse: 12 km 


Vi sier farvel til San Foca, og går først til en liten strand. Vi krysser den, og fortsetter deretter på en sti bak sanddynene, og ankommer Roca, en arkeologisk park. Vi beundrer tårnet på holmen og går inn i  parken Roca Vecchia og ser Grotta della Poesia. En grotte som naturen selv har skapt og som har vært en inspirasjon for mange poeter. Stien slynger seg videre langs kysten og gjennom små landsbyer. Et landskap som gir så mye. 
Vi ankommer etterhvert til Otranto, en gammel fiskelandsby helt tilbake til Magna Graecia og senere romersk by. Otrantostredet forbinder Adriaterhavet og Det Joniske hav, som skiller Italia fra Albania. I klart vær ser vi over til Albania. 
Gamlebyen i Otranto må oppleves. Et mangfold av små smug og gater med den store borgen øverst på kollen. Et yrende folkeliv med utallige restauranter, iskrembarer, suvenir butikker og annet. Store flotte fortau og plasser, med en bystrand og en fin marina. 

Havnen i Otranto 

Blomst

Dag 4 og 5 Santa Cesarea Terme

Vandring:Otranto - Santa Cesarea Terme

Distanse: 21 km 


På med sekken og rolig vandring gjennom hyggelige Otranto, forbi borgen, rundt marinaen og ut til klippene på sørsiden av byen. Et høyt steintårn dukker opp, Torre del Serpe, midt oppe på klippene. Det ble i sin tid benyttet som observasjonstårn langs kysten for å se etter fiender. Det finnes 58 slike tårn langs Salento kysten, noen i god stand og andre som ruinhauger. 
Gjennom busker, skog og åkerlandskap til en grotte, Cava di Bauxite, med grønnfarget vann og rød sandjord som omkranser grotten. Langs en vei, Strada Provinciale, mer lik en jordhaug, men likevel stod det en bil der. 
Stien bukter seg fremover, opp og ned, med masse blomster og langs en klippe med 60 m ned til sjøen. Opp og et lite stykke asfalt der vi passerer Faro di Punta Palascia, Capo d’Otranto, det østligste punktet i Italia, et fyr som fortsatt er i bruk. En radar, i tilknytning til et militæranlegg, til forveksling lik Haukåsen (Østmarka i Oslo), følger oss en lang stund. 
Etter 2 km på veien går stien ut i lyng og gressland ned til sjøen, før den svinger opp igjen og over en steinklippe og ned mot en idyll, Porto Badisco. En nydelig bukt med badeglade italienere og en herlig farge på sjøen. Perfekt sted for en lunsj på en hyggelig lokal bar. 
Etter lunsj passerer vi et staselig bygg, bygget av Mussolino, tidligere en sommerskole for barn, nå forlatt og et sørgelig syn.

Dagens lengste oppoverbakke gir oss en herlig belønning med fantastisk utsikt over kystlinjen som vi har gått og viser oss hvor langt vi har igjen. Blomsterprakt, åkre i full blomst, et og annet hus, litt gjengrodde stier, men også noen flotte brede stier eller strade bianchi.  

Santa Cesarea Terme

Santa Cesarea Terme

På vei

På vei


Kilometer etter kilometer nærmer vi oss dagens mål, Santa Cesarea Terme. Terrenget skråner ned mot kysten og en flott trapp dukker opp. Rundt svingen og en helt utrolig pen by viser seg frem, hvite og gule bygg uten den minste lyte og ikke noe søppel.  
En aperitivo i baren til Francesco, vegg i vegg med kirken.
Perfekt å sitte her og nyte og snakke gjennom dagens etappe med alle inntrykkene.  

Her blir vi i en dag ekstra for å nyte og slappe av og samle energi til de siste etappene. 

Dag 6 Marina Serra

Santa Cesarea Terme - Marina Serra

Distanse: 12 km 


Det er nå på tide å forlate denne vakre kystlandsbyen og vandre videre langs Italias hæl. 
500 m fra hotellet ligger det en fin badeplass med naturlig basseng. Vi passerer den og går gjennom et flott boligstrøk. Pene og rene villaområder med hager og blomster over alt. Stien går over i trapper og stadig oppover. Asfalt vei og Strada Provinciale går vi og følger den nye 2 km oppover som gir oss en nydelig utsikt, før vi går ut på hvite veier. Veien går gjennom opparbeidete åkre og en pen bobil campingplass, Blue Bay, før vi kommer til Castro med en sjarmerende stor piazza foran kirken og borgen, Castello Aragonese. 
Vi passerer mange nydelige badeplasser, åkre og med en utrolig blomsterprakt. Opp og ned, rundt en sving og mange drikkepauser senere ankommer vi dagens mål, Marina Serra.  
Natten er stille, og det er bare å nyte roen og freden denne plassen gir. 

Naturlig basseng i Marina Serra

Naturlig basseng i Marina Serra

Stor tre

Dag 7 Santa Maria di Leuca

Vandring: Marina Serra-Santa Maria di Leuca

Distanse: 15 km 


Dagens etappe er sannsynligvis den fineste av etappene…. 
En etappe som byr på mange fine inntrykk, utsiktspunkter, hus, kirker, utsmykninger og en kystlinje som tar pusten fra deg. 
Småbyer, Tiggiano, Corsano, på rekke og rad med kirker, supermercato og små barer. Stille gater, en og annen dame på vei til/fra butikken. Mangiare pesce, non carne, «spis fisk, ikke kjøtt» og spis masse grønnsaker, er dagens tips. 
Fine strade bianchi, åkre, hester, esler, solsikker, valmuer og olivenlunder overalt. Ned til sjøen, Marine di Novaglie, en spektakulær grotte med et kjempestort naturlig sjøbasseng. Oppover en steinvei og så ut til sjøen langs en eventyrlig sti, enkelte steder som en mur av busker og rød sand på sidene.  
Kilometer etter kilometer og så rundt et nes, dukker det opp en bro og en «beach» kiosk med sandwich og Cola. Deretter går vi videre oppover et skar til dagens høyeste punkt. 
Pent opparbeidet vei og flere trebroer opp skaret til Gagliano del Capo og landsbyen Castrignano del Capo, som er endestasjon for toget, som vi skal ta tilbake til Lecce. Koselige piazzaer, kirker, åpne plasser og lite folk.  

Dag 8 Brindisi

Santa Maria di Leuca-Brindisi

Denne dagen tar vi transport til Brindisi. 


Brindisi, fra gammelt endepunktet for Via Appia, en romersk vei anlagt 312 f.Kr., og nå vår vandring. 
Brindisi var og er et strategisk punkt med en stor havn og båttrafikk til Hellas og Asia og hvor den italienske marinen har sitt hovedkvarter. 
Vårt første møte med byen gir oss et solid inntrykk av ryddighet, renhet og mange forretninger.  
Den historiske delen av byen består av kirker, museer, flotte bygninger, store piazzaer og murer som var en del av forsvarsverket til Brindisi. Nydelig opparbeidet gangvei langs havnen. Innerst i havnen ligger marinebasen med flere militærfartøy og er et inngjerdet område. 

BRINDISI

Brindisi

Vandring i Brindisi

Vandring i Brindisi

Dag 9 Retur

 Etter en liten formiddagstur i handlestrøket og havnen er det tid for taxi til flyplassen og hjemreise. 
 
Du er velkommen til en vandring på Italias hæl, langs Adriaterhavets kyst der Middelhavet møtes, sammen med oss. 
 
Vibeke & Aage 

Alt du trenger å vite

Tempo på turene

Tempoet tilpasses terrenget og reisefølget, for å få med oss alle sanseinntrykkene og ha god tid til fotografering.

Distanser på dagsøktene

Vandringene er på 11 til 21 kilometer i lett og variert terreng. 

Krav til deg som skal være med og nyte turen

Med normal fysisk form klarer du turen uten problem.

dette er inkludert

Varighet og betingelser for reisen

 • 8 overnattinger
 • To reiseledere som snakker norsk og italiensk, som er meget godt kjent i området. Vibeke & Aage har skapt og gått vandringen.
 • Flybillett: t/r Oslo/Bergen/Trondheim/Stavanger -Brindisi eller Bari
 • Persontransport: t/r flyplass til hotell.
 • Div. transfer med offentlig buss til/fra etappene.
 • Bagasjen vil bli fraktet mellom overnattingstedene.
 • All overnatting i tomannsrom

dette er inkludert

Måltider

 • Frokost
 • 6 lunsjer med ¼ l vin og ½ l vann
 • 6 middager med ¼ l vin og ½ l vann
 • Lunsj og middag er laget av kortreiste råvarer og det serveres lokale viner. Måltidene består vanligvis av to til tre retter (eller flere).

dette er inkludert

Arrangement

 • Vinsmaking 
 • Vandring i landsbyene

Bagasjetransport

 • Bagasjen vil fraktes mellom overnattingstedene. All transfer med offentlig buss eller privat transport.

Tillegg

 • Enkeltromstillegg: Kr. 3.850
 • Dersom du ikke ønsker å vandre, kan du benytte deg av offentlig transport. Disse reisekostnadene er ikke inkludert i prisen og må bekostes av den enkelte.
 • Italia har innført citytax på € 2,50 pr person pr dag og må betales av den enkelte.

Pris

 • Reisens varighet: 
  29.september-7.oktober 2025, 8 netter - 9 dager
 • Påmeldings og depositumsfrist: 29.juni
 • Depositum: Kr. 8.000
 • Sluttfaktura: 29.juli
 • Pris fra Oslo: Kr 25.950
 • Pris fra Trondheim: Kr 26.950
 • Pris fra Bergen: Kr 26.950
 • Pris fra Stavanger: 22 900
 • Med forbehold om pris vedrørende valuta endring og flyendring

Husk å lese Reisevilkår, lover og regler

Last ned PDF

Turen vil avlyses dersom det er under 8 personer som melder seg på og depositumet tilbakebetales. | Ruten kan endres dersom spesielle metrologiske forhold tilsier det. | Oppsatte hotell kan endres. | Dersom flyselskapet endrer tid/rute vil dette medføre endringer. | Det tas ikke ansvar for eventuelle skrivefeil.