Gardasjøen, Santuario Madonna della Corona, Valpolicella dalen med smak av Amarone og Verona.

Vi ønsker deg velkommen til en opplevelsesrik vandring, sammen med oss i Veneto!
Vibeke & Aage

 

EN SANSEVANDRING

Denne gangen skal vi ta dere med til Gardasjøen, Valpolicella dalen og Verona, noe av det beste Italia kan by på.

Gardasjøen, Lago di Garda eller Benaco, er Nord-Italias største innsjø. Vest for Gardasjøen ligger fjellkjeden Monte Baldo med toppen Valdritta på 2.218 moh.  Rundt sjøen ligger flere vakre landsbyer som Sirmione, Desenzano, Garda, Limone, Riva del Garda, Bardolino og Malcesine, som er «vår» landsby. Malcesine ligger i nordøst og har en nydelig godt bevart borg fra middelalderen, er omkranset av olivenlunder og har en herlig rullesteinstrand. Vår egen Henrik Ibsen besøkte ofte Limone, en by i nordvest.

 

 

 

I nord vil man oppleve flott natur og vakre fjell og med arkitektur preget av Østerrike, mens i sør er det flatere terreng og flere badestrender. Østsiden av Gardasjøen er rik på tilbud for familieferie, mens vestsiden byr på autentisk italiensk kultur og historie.

Elven Sarca er det viktigste tilløpet til Gardasjøen, i tillegg til noen mindre elver med ujevn vannføring. Elven Adige, som vi senere skal vandre ved siden av, ledes ved stor vannføring gjennom en tunnel, Mori-Torbole, til Gardasjøen. Sjøens eneste utløp i syd er elven Mincio som renner forbi Mantova og ender opp i Po-elven. I syd er det et frodig og bølgende landskap preget av god morenejord etter istiden som du vil finne merker av i nord. Forståelig at i forlengelsen av utløpet finner vi den frodige og fruktbare Po-dalen.

Det sier seg selv at for å rekke og oppleve Gardasjøen med alle dens hemmeligheter og severdigheter vil du måtte holde på et helt liv. Uansett interesser, form og former eller alder har du flere muligheter enn du vil klare å benytte. Livlige små byer, borger fra middelalderen og vingårder, ro og avslapning, barer og restauranter og en eventyrlig flora med blomster i alle farger og størrelser.

 

 

 

Etter to dager i Malcesine og en vandretur i fjellkjeden Monte Baldo beveger vi oss sydøstover til Spiazzi en liten landsby på 832 moh, hvor vi begynner vår vandring til Valpolicella dalen. Først blir det et besøk i Santuario Madonna della Corona, et kloster fra middelalderen, link: Santuario Madonna della Corona

 

 

Monte Baldo

Santuario Madonna della Corona

 

Vandringen fortsetter ned til Brentino i Adige dalen, som har tatt navnet etter elven Adige. Deretter vender vi nesen litt nordover før vi vandrer sørover inn til landsbyen, Dolcè, hvor toget går til Sant’Ambrogio di Valpolicella.

Valpolicella, som betyr «dalen med de mange kjellere». Dalen ligger ved foten av Monte Lessini og dekker et vinmarksareal på omkring 5.600 hektar, med til sammen ca. 2.400 eiere.

 

 

 

Fjellets kjølige klima og Gardasjøens tempererende påvirkning forklarer en del av forskjellen mellom den vestlige Classico-sonen og den østlige delen. Her fremstilles et bredt spekter ulike viner, alt fra de enkle, lette, saftige og forfriskende viner til uforglemmelige, mektige Amaroner.

Valpolicella er en blandingsvin hvor særlig fire druesorter benyttes; Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara. Vi skal ha 2-3 vinsmakinger i løpet av de dagene vi nyter her. Kjente vingårder er Masi, Tommasi, Rubinelli Vajol og Bignele.En fantastisk frodig dal med vinmarker og flotte vingårder overalt. Vi skal nyte god lokal mat. I distriktet produseres det honning, ost, melk, yoghurt, vin og grappa.

Etter to aktive dager i Valpolicella setter vi kurs mot Verona, av mange kalt for Italias vinhovedstad. Vi tar buss et lite stykke til Settimo, for å slippe asfalt og herfra går vi langs elven helt inn til vårt hotell og Verona.

 

 

 

En vandring langs elven

 

Stien går stedvis i en jungel av busker og trær som danner en overbygget gate langs elven.

I etruskernes fotspor møter vi på en romersk viadukt, vi krysser en gammel romersk bro og går over en demning før vi følger en sidekanal til vårt hotell.

Verona er kjent for kjærlighet, tårer, litteratur og historie og stedet der Shakespeares Romeo & Julie utspiller seg. Byen er kjent for sitt romerske amfiteater, Arena di Verona, som er 50 år eldre enn Colosseum i Roma. Vi skal vandre på brosteinsbelagte gater og se den gamle veronesiske rosafargete marmoren, som er mye brukt i Verona og hele Veneto regionen.

Verona kryr av små og store restauranter, barer, kafeer og osteria som serverer deilig lokal mat, gjerne med et stort glass Amarone for € 5

Vi ønsker deg velkommen til en flott vandring, sammen med oss i Veneto!

På denne turen har vi 16 plasser.

Vi gleder oss!

Vibeke & Aage

 

 

Verona

 

 

 

 

 

Referanser

Gi oss gjerne din tilbakemelding

Husk å lese Reisevilkår, lover og regler

Last ned PDF

Turen vil avlyses dersom det er under 8 personer som melder seg på og depositumet tilbakebetales. | Ruten kan endres dersom spesielle metrologiske forhold tilsier det. | Oppsatte hotell kan endres. | Dersom flyselskapet endrer tid/rute vil dette medføre endringer. | Det tas ikke ansvar for eventuelle skrivefeil.