Kjærligheten til sanseopplevelsene – ITALIA

MAT

 

Duft – Smak – Følelser – Lyd – Opplevelse - Glede – «Nakent» - Ydmykhet – Kjærlighet

 

Kjenn duftene og legg merke til lydene når du skaper en rett.

 

 

Steintrapp

Picnik med ulike Pecorino oster, vann og vin hos Cugusi, kåret til verdens beste ysteri/produsent av Pecorino osten.

 

 

Historien bak hver råvare som fyller opp skapene i kjøkkenet gir en positiv opplevelse av det som skapes på kjøkkenbenken.

Hvert mateventyr er en blanding av historie, fra de som dyrker og skaper råvarene og de som sanker inn fra hagen, lunder og stiene.

Et enkelt nybakt brød med olivenolje eller smør, hjemmelaget pasta med skvallerkål, bistecca alla fiorentina og en salat som nytes med balsamico eddik og olivenolje.

 

 

Steintrapp

 

Min livsledsager har vært med og går /gått til fots i Italia på stier og hvite veier. Som ofte er vi de eneste «opplevelsesvandrere» på den vei vi går.

Vi blir tatt vel imot av menneskene i små landsbyer der de viser oss gjestfrihet, de ønsker oss velkommen til sin historie, vin, olivenolje, nærmat, spisesteder, omsorg og kjærlighet.

Eventyrreisen passer for alle som ønsker en aktiv pause i vakre omgivelser med god mat og vin.

Italia er solfylt, og det krever ekstra omsorg for vekster.  Bladene på østsiden av vindrueklasene fjernes ved midtsommer, slik at druene skal få mer sol og modnes bedre, slik at vi en dag skal kunne drikke en nydelig vin. Vin som er skapt av kjærlighet, tatt vare på som barn som ved hjelp av en kjærlig hånd vokser opp på sin egen måte ut fra sitt utgangspunkt – jordsmonnet.

Vi nyter å oppleve råvarer, meget kortreist, ofte bare noen få meter fra kjøkkenet, der flere generasjoner er med på å lage maten til oss som er gjester.

Vårt hotell, Palazzuolo, er perfekt for alle våre vandringer.

 

Vi nyter gleden av å få ta del i historien, smake oliven som stammer fra oliventrær, som er plantet for over 70 år siden eller mer, sammen med bestemors håndlagete pasta og vin fra familiens vingård. Det gjør oss ydmyke og fulle av kjærlighet til menneskene som tar vare på sin historie og skaper med det sin fremtid. Hvert minutt, hvert steg er vi på vei, til å oppleve og la alle sanser få tid til å ta inn nye opplevelser og minner.

… Gudommelig…

 

Vi ønsker å ta dere med på vandringer og sanseopplevelsesturer i Italia eller som gjest på vår blogg og i vårt hjem.

Urte & grønnsaksbed, roser, blomster, frukttrær, grønt «ugress», fuglesang inne i vinterhagen av kanarifuglene og en hage som villfugler, vår gamle katt og mennesker koser seg.

Når kjølige dager kommer, nytes livet i vinterhagen, i stuen ved peisen og på kjøkkenet og spisestuen hvor det lages retter til middagen.

Hagen og boligen er laget etter inspirasjon fra Italia. Fargerikt, fri utfoldelse for herlige retter og samtaler.

Italia, har vært min opplevelsesvugge for italiensk mat & drikke.

I over 35 år har Italia vært mitt andre hjem. «Nonnaer» og kokker fra hele Italia har gitt meg sine oppskrifter. Retter som for noen er familiehemmeligheter.

Hver dag på våre opplevelsesreiser vandrer vi fra landsby til landsby, med gode minner og ny kunnskap om mat & vin og nye retter – om historien og mennesker. Les mer om: For deg som ønsker en aktiv ferie, med opplevelser, historie, lokal mat & vin, mye latter og samhold  som ønsker en aktiv ferie, med opplevelser, historie, lokal mat & vin, mye latter og samhold

 

Bli med å lage og nyte:

Antipasti - småretter
Brød

Primi piatti - forretter

Secondi piatti - hovedretter

Dolci – desserter

Olje – Olivenpasta og mye smått og NYDELIG

Grupper fra fire til åtte personer er velkomne til å lage sin middag med meg, som guide for å skape råvarene om til duftende retter. Fire, fem eller kanskje syv retter og nybakt brød.

Du og din gruppe er velkommen!

Vibeke & Aage

Kjærligheten til sanseopplevelsene – ITALIA

MAT

Nytelse

Vibeke og Aage

 

Duft – Smak – Følelser – Lyd – Opplevelse - Glede – «Nakent» - Ydmykhet – Kjærlighet

Kjenn duftene og legg merke til lydene når du skaper en rett.

Følelsen av persille som blir hakket, basilikumen revet og hvitløken skjæres opp, er en opplevelse når de blir blandet sammen. Urtene og løken endres når du tar en «smaragdgrønn» olivenolje og blander duftene. En olje som er dyrket og elsket frem av en bonde og hans familie i generasjoner, gir oss en særskilt sanseopplevelse.

Et duftende brød laget på urmel, gir oss lykke og glede - dette er LIVET.

 

 

 

 

Nydelige råvarer som blant annet, nesle, skvallerkål, ramsløk, trøffel, potet, rabarbra, salat, bønner, artisjokk, sitroner, korn, ris, olivenolje, nøtter, ost, egg, «godt» kjøtt fra fugl, storfe, vilt, fisk og skalldyr gir et godt liv. «Middelhavsmat» - Livet

Gode råvarer som behandles med kjærlighet, tid og oppmerksomhet, blir gode retter. En italiensk rett blir som oftest laget med fire eller færre råvarer.

Smak, lukt, syn og følelser er med på å lage rettene og når man nyter maten.

 

 

 

Duft – Smak – Følelser – Lyd – Opplevelse - Glede – «Nakent» - Ydmykhet – Kjærlighet

 

Frascativin

Frascati vindruene dyrkes.

 

Olivenolje Siena

Oliventrær i Siena

Vinsmaking

Vinsmaking i Trieste

 

Smak - opplevelse 

Gi oss gjerne din tilbakemelding

Husk å lese Reisevilkår, lover og regler

Last ned PDF

Turen vil avlyses dersom det er under 8 personer som melder seg på og depositumet tilbakebetales. | Ruten kan endres dersom spesielle metrologiske forhold tilsier det. | Oppsatte hotell kan endres. | Dersom flyselskapet endrer tid/rute vil dette medføre endringer. | Det tas ikke ansvar for eventuelle skrivefeil.