Vandring

Hvordan skaper vi vandringer.

Hanen galer, en tårnseiler vekker deg med sin klare sang og kirkeklokkene slår halvsju.

Duft av lavendel og soltørket sengetøyluft blander seg med duften av nybakt brød og kaffe, som siver gjennom vinduet. En god frokost venter, med bakst fra det lokale bakeriet og snart en vandring inn i nye heftige italienske sansefulle opplevelser.

Det gjør fantastisk godt å våkne til slik en Italiensk drøm.

Mens du vandrer på historiske veier, gir dine steg deg unike opplevelser, en annerledes historie, vill natur, og med en super flora og fauna. Hjertet og hjernen får smake, se og føle.

 

Velkommen til en sanseopplevelse

Vi, Vibeke og Aage, har vandret rundt i ulike deler av Italia. Vi har opplevd unike steder hvor vi føler at vi kommer hjem til vår italienske familie og vårt andre hjem. Hjertevarme i det genuine lokale Italia.

Bli med oss som vandrende gjest på ditt eventyr.

Det ekte Italia, hvor hver landsby har sin historie, urgamle matoppskrifter, Helgen eller Santa, utsøkt vin og særegne skikker. Hvor du blir ønsket velkommen som en kjær gammel gjest på overnattingsteder og spisesteder.

Hvert steg av vandringene har vi gått og av og til stemmer ikke kartet med terrenget og vi havner på en «gal» sti, men som kanskje likevel er den rette. Våre stier har gitt oss sjanse til å se flotte steder, nyte, oppleve og møte herlige mennesker. Vi elsker å vandre i Italia.

Før våre jomfruvandringer inn på urgamle stier og kjerreveier som er minst 2500 år gamle, som blir brukt av gjetere, jegere, sopp og trøffelsankere, har vi jobbet med kartet hjemme. Kart og kart – stiene er som oftest lagt annerledes. Med kompetanse fra området, fleksibel bruk av kartet og erfaring fra våre vandreturer, har vi funnet den rette veien til en herlig opplevelse.

Om morgenen er det, som regel, en deilig og sval vandretemperatur, der vi går ut i naturen på vei til lunsj, som oftest er dagens mål. Vi har dagssekker med drikke og småmat og mens vi går, tar vi ofte drikke- og bildepauser, og nyter.

Vi er vanligvis ferdig med vandringen et sted mellom klokken 13:00 og 14:30. Bagasjen venter oss på hotellet og et ferdig dekket bord venter.

Hvert steg er et delmål med opplevelser, frem til målet som er lunsj eller middag på et flott sted med sin lokalhistorie, mennesker og skikker.

Mange av landsbyene vi overnatter på har kun plass til vår gruppe som er på 16 gjester.

Eierne av spisestedene gleder seg til å møte oss, med sine sesonginspirerte menyer fra egen grønnsakshage, lokale mat og «naboens» egenproduserte vin. Det blir fantastiske måltider med mat og vin som smakes og nytes akkurat «nå».

Vi samarbeider direkte med overnattingsstedene og søker normale, rene og fine rom med bad, til våre gjester. På våre reiser er de fleste måltidene (5-6 lunsjer og middager) inklusive i prisen.

Vi gir dere blant annet smak og duftpauser, som eksempelvis ved besøket hos Gabbi med sin kjøkkenhage og inspirerende kokkekurs og påfølgende besøk på et mozzarella ysteri på turen til Amalfikysten.

Vin fra vingårdene vi passerer, vil bli prøvesmakt i det fri og kan skje på alle turene.

Vinsmaking i nydelige Montepulciano og ostesmaking på verdens beste Pecorino ysteri, i Toscana.

I Conegliano, Valdobbiadene, med sine uendelige vinmarker, har vi minst 4 smakinger av Prosecco.
 
Smaksopplevelser, etter en herlig vandring, med utsøkt mat og desserter på Sicilia.
 
Vi kunne skrive en lang og spennende roman om våre reiser, men vi ønsker at du skal lage din egen roman etter å ha vært med oss på tur til Italia.
 
Les om våre turer og bli med på en vandring mellom by, landsby i trøffelområder og jaktområder for blant annet fasan, hare og hjort. Dere vil oppleve utallige fuglearter, inklusive ørn, hauk og falk.
 
Urtene rosmarin, timian, salvie, villfennikel og villblomster som alpefiol, liljer og anemoner vil gi oss en herlig duft der vi går under kronene av spiselige kastanjer, oppe i høyfjellet eller der vi følger kysten.

Vi følger naturen og av og til går vi på kirsebær, fiken eller appelsin «slang», samtidig som vi lærer om dyrking av vin, oliven, korn og opplever ulike former for husdyrhold.

Vi gleder oss til å vandre med deg, gi av vår erfaring, nyte og vise dere «vårt» Italia!

 

Vibeke & Aage

0