Tå hev som du kan ta når du pusser tennene

Onsdag - En ny dag midt i uken... Fantastisk å nå nye mål!
Her får du en fantastisk øvelse, som du kan ta når du pusser tennene!

Vi nærmer oss våren, mange har satt seg mål som å begynne å trene, trene mer effektivt, være med på vandring eller delta på løp.

Har det vært en lang treningspause, kom deg ut i 30 minutter i "ditt" tempo og tenk på dine legger Begynn i dag

For deg som trener, husk at styrketrening er viktig for å slippe skader, for oss alle.

”Tå hev”

Sterke legger trenger vi om vi ønsker å gå i sko med høye heler, vandre langt og finne løperytmen.

Her får du en fantastisk øvelse, som du kan ta når du pusser tennene!

Skal du forbedre din gange, kroppsstabilitet og løpssteget, anbefales det at man lander med mesteparten av tyngden på mellomfot. Da kreves det sterke legger. Men alle som bruker bena mye, bør egentlig legge inn leggtrening som en fast del i løpet av treningsuka og helst hver dag

Skadeforebyggende

Leggens bakside består av to muskler; Gastrocnemius og soleus. Førstnevnte er en tohodet muskel som er synlig, mens soleus, eller flyndremuskelen som den kalles, ligger under gastrocnemius. Begge musklene ender i akilles-senen nederst på leggen.

Trening av disse musklene er også utrolig viktig for skadeforebygging. Leggene er utsatt for skader, spesielt om man tar med akillesen. Beinhinnebetennelse er også en vanlig plage i leggene.

«Gamle» damer med svake «ankler» vrikker eller tråkker ofte mye over og velger vekk aktivitet og sko med høye heler … Nå skal vi forebygge og beholde ungdommen, formen og muligheter.

Strekkskader og leggkramper er også velkjent blant mange.

Enkel øvelse

Treningen av leggmusklene er en enkel øvelse. Det kan gjøres over alt og når som helst. I dusjen, under tannpussen, mens du er i telefonen eller står på bussen.

Øvelsen gjøres ved å gå opp på tærne, holde i tre-fire sekunder, for så å senke ned igjen før du repeterer. Om du gjør dette på en opphøyning, for eksempel i en trapp, vil du få en tyngre arbeidsvei og hardere øvelse. Da setter du halvparten av foten inn på trappen, mens øvrig del av foten «henger» utenfor.

Denne kan lett gjøres på gulvet også, den vil gi god effekt. De aktive løperne på 70- og 80-tallet gjorde så mange som 1000 repetisjoner hver eneste dag. Etter å ha trent deg opp kan du lett klare 300–400 repetisjoner om dagen. Belastningen er ikke så stor, så du kan gjøre det ofte.

I dag blir det 7 kilometer med gogging og "tå-hev" for oss, hva er dine planer?

Ikke glem deg selv, vær aktiv og få overskudd  

 

Ønsker dere alle en aktiv og vakker dag!

!Go On!

Vibeke

0