Sicilia vandring

Herlige vandring i Sicilia med smakfulle retter og herlig vin

Bli med på en opplevelse av fargerike, historiske, mystiske, religiøse og herlige Sicilia med smakfulle retter og herlig vin servert av våre venner.

Tenk at du er med på vår vandring langs pilgrims ruten, Via Magna Francigena, fra (hav) Palermo til (hav) Agrigento, via byen Corleone, som er kjent som fødested for mange mafia bosser gjennom tidene.

En eventyrlig rute, hvor vi nesten går alene og nyter de Sicilianske omgivelsene og naturen.

Den første dagen finner vi «roen» i Palermo. Byen er full av liv og det er vel verdt å gå til markedet for å oppleve intensiteten, skrikende selgere, store bugnende boder med fisk, kjøtt, frukt, grønnsaker, pasta, olivenoljer, oster og alt du kan tenke deg. En herlig blanding av alle mennesketyper, gamlemor som raskt snapper til seg en plomme og ikke bryr seg om selgeren som roper etter henne, mødre med småbarn, fedre som tar seg en røyk, en tigger her og der og hvor stort sett alle kjøper et eller annet.

Fra markedet går vi opp til palasset og følger hoved gågaten via Quatro Fontane, ned til havnen og vårt hotell. En fin tur som viser en del av hva Palermo har å by på. Vår inngang til en fortryllende og fengslene vandring.

Sjømat var dagens punktum, da vi spiste middag på et hosteria ved havnen.

Vi våkner av skipsfløytene og duften av espresso. Det er godt å komme tidlig til en god frokost, da bussen vi skal ta går klokken åtte. En fin tur fra Palermo til landsbyen Santa Cristina Gela.    

En times busstur på svingete veier gjennom flere landsbyer og vi gleder oss til dagens vandring fra Santa Cristina Gela til Corleone.

Vandring: Santa Cristina Gela – Corleone

Santa Cristina Gela er en landsby som ikke helt har våknet klokken ni. Vi fulgte duften av nybakt brød og kaffe, veien vi tok var den eneste hovedgaten i byen og lukten kom fra et bakeri, kaffe og delikatesse. Eieren, var en flott kvinne på 79 år. Hun undret litt på hvorfor vi var her. Da vi fortalte om dagens vandring på Via Magna Francigena og at målet i dag var Corleone, ristet hun på hodet mens hun smilte.

Med generøse tanker pakket hun for oss en «piknik» og fant frem flaskevann, samtidig forklarte hun at hun ikke forsto at vi fra Norge skulle vandre i naturen og frem til Corleone. Vi fikk klem og ønske om en god vandring.

Foran oss hadde vi en vandring på 26 km i lett og varierende terreng, på stier, grusveier, opp på fjellet, litt asfalt og flott terreng.  Mot slutten av etappen måtte vi helt ned i dalbunnen før vi skulle opp igjen til Corleone, en tøff stigning ettersom det er den siste kilometeren før målet er nådd for dagen. Belønningen er et supert 4 stjerners hotell liggende i et rolig strøk. Corleone, bare navnet oser mafia, slik vi alle husker filmer som Gudfaren etc. Hyggelig og intimt sentrum med noen barer, gode restauranter og en folkepark.

Vi kom egentlig litt for sent til lunsj, men hotellets kokk på restaurantkjøkkenet laget en herlig lunsj til oss, på femten minutter.

Petto di pollo alla Scaloppine al limone.

Det var å komme til himmelen. En rett med kyllingbryst, ovnsbakt potet og spinat… og deilig vin. Det var en fin «medalje» etter 26 kilometer vandring. Vi gledet vi oss til ettermiddagen og kvelden i Corleone, en byvandring, en drink og samtale over en god middag, en herlig natts søvn og vandring videre i morgen.

Her kan du lese om reisen: Bli med til Sicilia og opplev varmen og vennligheten til sicilianerne

Neste gang er bloggen om vandringen til Sutera og livet i den lille landsbyen.

Her er oppskriften på Petto di pollo alla Scaloppine al limone

4 porsjoner

800 gram kyllingbryst

litt hvetemel

4 ss smør

4 ss olivenolje

1,5 sitron, presset

½ dl tørr hvitvin

2 ts honning

salt og nykvernet sort pepper

Spinat (velg mengde)

Hvitløk (velg mengde)

Chili (sterk) (velg mengde)

Poteter (velg mengde)

 

Slik tilberedes måltidet på ca 25 minutter Scaloppine

Start med ovnsbakte poteter.

Del opp potetene og bak dem med en ss olivenolje i ca 25 minutter på 220 grader i ovnen.

Ta på salt og eventuelt annet krydder / urter når potetene er ferdig.

 

«Stekt» spinat med hvitløk og chili, det tar ca 5 minutter

Bruk en spiseskje olje (eller mer) og varm opp oljen og stek spinaten med revet hvitløk og oppkuttet chili.

Når spinaten er ferdig smelter du litt smør i retten og litt sitronsaft på for å få litt syre.

Scaloppine tar ca 15 minutter

Bank filetene flate med en kjøttbanker. Bland hvetemel, salt og pepper. Fres olivenolje og smør i en stekepanne på ganske høy varme.

Vend filetene i melet og stek i 2 - 4 minutt på hver side. Hell saften fra sitronen og hvitvinen over filetene, skru ned varmen og la det trekke i 3 minutter. Smak til med salt og pepper.

 

Ønsker deg vakre drømmer om vandring i Sicilia og nyt maten.

Vibeke & Aage

0