Dra meg opp

"Dra meg opp" – Tiramisu

Velkommen til en bildeblogg fra siste års reiser, oppskrifter fra Gabbis kjøkken og Spritz på terrassen og en reise i september.

"Dra meg opp" – Tiramisu

Akkurat nå er det godt å tenke på smaker og nydelige opplevelser vi har hatt i Italia og skal snart nyte igjen.

Et eventyr for alle sanser

Vandringer nær himmel, hav, skrenter, fjell, dype skoger og fossefall. Oppleve sitroner, kultur, matlagingskurs hos Gabbi, kortreist mat & vin, smil, lykke og gode historier blir fine minner.

Velkommen til en bildeblogg fra siste års reiser, oppskrifter fra Gabbis kjøkken og Spritz på terrassen og en reise i september.

Nyt bildene og «oppskriftene».

Velkommen!

Vibeke & Aage

Limoncello Spritz, Tiramisu, Torta caprese, Aperol Spritz

Tiramisu, berømt og lettlaget italiensk dessert. Egg, sukker, fingerkjeks eller, Marie kjeks eller bløtkakebunn, mascarponeost og espressokaffe er alt du tenger. Tiramisu betyr "dra meg opp" og blir ofte smaksatt med konjakk eller likør.

 

INGREDIENSER

6 Porsjoner

3 stk eggeplommer

3 ss sukker

250 g mascarponeost (italiensk myk ost)

Gabbi brukte også en dl med opp pisket soya krem, men man kan bytte den ut med kremfløte.

3 stk eggehviter

¼ ts salt

20 stk fingerkjeks

3 dl kald espressokaffe

2 ss konjakk eller amaretto

4 ss revet kokesjokolade

 

SLIK GJØR DU

 

Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.

Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene inn i ostekremen med en slikkepott.

Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål. Dypp fingerkjeksene, Marie kjeks eller dynk bløtkakebunn raskt i kaffen, blandet med konjakk (pass på så de ikke blir for bløte) og legg dem på kremen.

Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med et lag krem. Dryss revet sjokolade på toppen og avkjøl ca 1 time før servering eller du kan lage den dagen før.

Slik vi lager Tiramisu

 

INGREDIENSER

 

12 Porsjoner

8 stk eggeplommer

8 ss sukker

500 g mascarponeost (italiensk myk ost)

8 stk eggehviter

1/2 ts salt

En stor bløtkakebunn

4 dl kald espressokaffe

6 ss konjakk eller amaretto

10 ss revet kokesjokolade

 

Fremgangsmåten er på samme måte som Gabbi gjorde det.

 

I april lære vi å lage Torta caprese. En nydelig kake.

 

Torta caprese er et typisk napolitansk bakverk, opprinnelig fra Capri og er en ekte triumf av sjokolade og mandler, trolig født pga en feil.

Historien er fortalt at kokken Carmine Di Fiore, i 1920, skapte en fryd av en kake der han glemte å legge til en av de viktigste ingrediensene for den søte suksess, melet. En heldig forglemmelse som ga opphav til en av de mest populære kakene i hele Italia, takket være sin konsistens.

 

Torta caprese er ganske lav, sprø på utsiden, men fuktig og myk på innsiden. Gjennomføring av Capri kaken er ganske enkel og rask.

 

INGREDIENSER

 

12 porsjoner

250 g grovmalte mandler (jeg bruker mandel mel)

250 g grovhakket mørk sjokolade

6 romtempererte store egg

225 g sukker

250 g romtemperert usaltet smør

melis

 

Slik vi lager Torta caprese

 

Sett ovnen på 150°C (ikke varmluft!).

Smør en kakeform på 24 cm diameter og legg bakepapir i bunnen.

Hakk mandlene og sjokoladen i en foodprosessor.

Del eggeplommene fra eggehvitene.

Rør smør og sukker hvitt og luftig.

Tilsett eggeplommene en etter en.

Tilsett deretter mandlene og sjokoladen.

Rør eggehvitene stive og vend inn i røren (ca. 1/4 om gangen).

Stekes i ca. 45 minutter.

 

Sjekk med en pinne eller spiss kniv om den er ferdig.

La den avkjøles før den tas ut av formen. Strø over melis til pynt.

 

 

Så drinkene :=)

Limoncello Spritz

 

INGREDIENSER

 

12 cl Prosecco

4 cl Limoncello

2 cl Soda (vi bruker 1 cl Soda)

 

Fremgangsmåte

 

Fyll et glass med isbiter. Tilsett Prosecco først og deretter Limoncello slik at likøren ikke legger seg på bunnen. Topp med soda til slutt slik at boblene holder seg.

Bruk sitronskall som garnityr.

 

Aperol Spritz

 

INGREDIENSER

 

4 cl Aperol 

6 cl Prosecco eller annen spumante

Club soda 

Appelsinskive 

 

Fremgangsmåte

 

Fyll is i et stort vinglass, ha i Aperol og musserende vin, rør rundt og topp med litt club soda. Garnér med en halv appelsinskive.

Tips: Klem gjerne appelsinskiven over drinken slik at du får en mer utpreget appelsinsmak på drinken.

0

Skriv en kommentar